изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:43 EEST
Марияна Попова, НИМХ: През август ще има много слънце, времето ще е подходящо за плаж    
Интервюта Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), в интервю за Агенция „Фокус“ за времето през август.


Фокус: Какво ще бъде времето през август?
Марияна Попова: Най-общо казано, ще бъде горещо с високи температури, над нормата и сравнително сухо. Валежите ще са малко и оскъдни.
Фокус: В какъв интервал ще се движат температурите?
Марияна Попова: Най-ниските температурите през месеца ще бъдат между 10 и 15 градуса, това са минималните температури. А най-високите максимални ще бъдат между 35 и 40 градуса. По-голяма е вероятността тези високи температури да бъдат реализирани в периода 5-10 август.
Фокус: През август много хора отиват на почивка на морето. Ще бъде ли подходящо времето за плаж?
Марияна Попова: Да. И на морето ще има много слънце и високи температури. Температурата на морска вода вече е висока, така че на морето ще бъде много хубаво.
Фокус: Очакват ли се температурни рекорди през август?
Марияна Попова: Рекордите ги прогнозираме в по-краткосрочните прогнози. Но, така или иначе, дори 35-40 градуса, които не са рекордни, защото рекордните са над 40 градуса, са едни сравнително високи температури.
Фокус: От началото на лятото на много места паднаха градушки. Да очакваме ли още подобни бедствия през август? Ще има ли поройни дъждове и бури?
Марияна Попова: Тези явления също се прогнозират в по-кратките срокове. От сегашна гледна точка, бих казала, че вероятността за такива явления е сравнително по-малка. Очакваме август да бъде сравнително по-спокоен, поне през първите 7-8 дни. А за по нататък - ще следим краткосрочните прогнози, но засега не изглежда да бъде така.
http://www.focus-news.net



ЕЛАТЕ В ГРУПАТА ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - властl
 


Сходни връзки

Марияна Попова, НИМХ: През август ще има много слънце, времето ще е подходящо за плаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди