изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:50 EET
ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ УВЕЛИЧИ КАПИТАЛА НА "ДОБРУДЖА ГАЗ" АД 65 000 ЛЕВА    
Икономика    На последно проведената редовна сесия на Общински съвет Генерал Тошево с мнозинство се взе решение да бъде увеличен капиталът на общинското дружество „Добруджа газ”. Предвижда се това да стане чрез записване на нови 3 250 броя поименни акции клас А2, всяка с номинал от 20 лева на обща стойност 65 000 лв.

 След придобиване на акциите Общинският съвет, като принципал на дружеството, задължава Общото събрание на акционерите да изразходва средствата целево за проектиране и изграждане на газопровод и газопроводна мрежа,и въвеждане в експлоатация на нови абонати.
    В момента абонатите на дружеството са 288, като 54 от тях са стопански, а 234 - битови. Целта е до 2019 година броят на домакинствата, които обезпечават битовите си нужди със „синьо гориво”, да бъде удвоен.
    Газифицирането и разширяването на газопроводната мрежа са сред дългосрочните приоритети, залегнали в стратегическите документи за управление на общинското ръководство. Плановете са през следващите години да се разгърне по-мащабна инвестиционна програма на дружеството. Изпълнението й, освен значителен социален ефект върху икономическия профил на Общината, ще има и екологичен такъв. Това е пример как при добро управление на общинските дружества се постига баланс между стопанските и обществените интереси, в синхрон с устойчивото развитие на Общината. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ УВЕЛИЧИ КАПИТАЛА НА "ДОБРУДЖА ГАЗ" АД 65 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди