изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
Премиерът Борисов за „Комплекс Калиакра“: Заедно да намерим решение, което да не увреди ничии интереси    
Новини В преговори между различните страни в казуса около „Комплекс Калиакра“ може да се намери решение, което да защити интересите и на данъкоплатците, и на собственици на имоти, попадащи в забранителното решение по „Натура 2000“ на Съда на Европейския съюз. Това посочи министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с кметовете на общините от района на крайморска Добруджа и инициативни комитети за обсъждане на ситуацията.


„Ние сме осъдени, не става въпрос сега да приемаме нещо. Ние сме осъдени и след като сме осъдени, а процесът е започнал в далечната 2006, да търсим кой е подписал през времето е безсмислено. Сега сме изправени пред тази хипотеза. Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира. Това имаме да решаваме“, каза Борисов.
Той посочи, че целта на срещата е да се намери решение, което да не увреди ничии интереси – и тези на собствениците на имоти, и тези на данъкоплатците. Премиерът предложи във вторник в 11 ч. в Министерския съвет да се проведе ново обсъждане, но този път и с участието на екоорганизациите. „НПО-тата са такива, каквито са. За хубаво или за лошо, гласът им се чува силно в Брюксел, дори повече отколкото на правителствата“, смята министър-председателят. Той призова протестиращите да не правят екоорганизациите свои врагове, защото тяхната помощ е много нужна, а на масата на преговорите да се потърси съчетаване на различните интереси.
„Във вторник започваме отначало… Когато има три страни, с общи усилия трябва да намерим решение. Нека се изслушаме. Имот по имот, нива по нива ще разглеждаме. По-добре, вместо да плащаме глоба, тези пари на българи да ги дадем, да останат в Добруджа, там, където е неразрешим проблемът… Имаме компенсаторни инструменти, с които да започнем. Трябва да намерим едно българско решение, което да не ощети нито вас, нито останалите български данъкоплатци. С цялото ми уважение към всички, българската земя е на българския народ“, посочи министър-председателят.
Той допълни, че ще продължи да се търси съдействие от Европейската комисия и ще бъде отправена покана към комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела да посети района, за да види на място цялата ситуация и да се увери, че „ние по никакъв начин не сме съсипали природата“.
Ралица Тоширова


 


 


Сходни връзки

Премиерът Борисов за „Комплекс Калиакра“: Заедно да намерим решение, което да не увреди ничии интереси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди