изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:18 EEST
ПО НОВ ПРОЕКТ С ЧЕХИЯ РАБОТИ “ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК    
КултураДържавният културен институт „Двореца” в Балчик работи по нов проект с чешкото училище по стъкларство и дизайн във Валашке Мезеричи, съобщи за НДТ директорът му Жени Михайлова. Проектът е по програма „Еразъм +”, мярка К1 - за обмен на практики на студенти/ученици. Чешките студенти ще работят в „Двореца”, в Община Балчик и в Историческия музей в Балчик.


„При нас ще бъдат специалисти от класовете по изобразително изкуство и дизайн. В Общината ще бъдат ученици по графичен дизайн. Те ще са към главния архитект, а шест деца ще бъдат насочени към Историческия музей, където ще се занимават с архивиране, видеозаснемане и ще са в помощ на музейните работници”, обясни Жени Михайлова.
За българската страна по проекта са заделени около 48 000 лева.
От 1 до 14 октомври децата ще са ситуирани в „Двореца” в Балчик, ще ползват залите му и ще повеждат своите практики.
Срокът на проекта е 12 месеца
Другият проект, по който работи държавният културен институт, е с продължителност до 2018 година, като реализацията му е за 18 месеца. Следващите планирани дейности – лекции и практически занимания, ще са през март следващата година. Партньорите по него са трима. От българска страна са „Двореца” в Балчик, Училището по стъкларство във Валашке Мезеричи и най-голямото училище по изкуства на град Тренчин /Словакия/.
Освен това, ДКИ „КЦ „Двореца” е партньор по трансграничен проект на Търговско-промишлената палата в Добрич и Камарата за търговия, индустрия и навигация в Констанца. Той има за цел изготвяне на стратегия за културен туризъм в Североизточния район, обясни още Жени Михайлова. НДТ
 


Сходни връзки

ПО НОВ ПРОЕКТ С ЧЕХИЯ РАБОТИ “ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди