изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:20 EEST
ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА СТАРА ЕВРОПА    
Култура Кметът на Шабла Мариян Жечев се срещна с кмета на община Черна вода, Румъния, съобщиха от общинската администрация. Поводът за срещата бе одобрението на заявлението за интерес на съвместния проект между двете общини с наименование „Възстановяване/ Реставрация на уникално общо културно наследство и промотиране на съвместен туристически продукт „Хаманджия“ – първата цивилизация на стара Европа“ на I-и етап от кандидатстването по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г.


Следващата стъпка е подготовката на техническата документация по проекта, необходима за кандидатстването на IIри етап по Програмата.
Основните дейности, които се предвиждат по проекта, са следните: изготвяне на съвместно проучване на културата „Хаманджия“ и нейното въздействие в целевия регион на ЧВ, организиране и провеждане на тематична конференция „Хаманджия“, разработване на съвместен туристически маршрут „Хаманджия“, дейности и разработки на „Археологически парк Дуранкулак – Хаманджия” в община Шабла, дейности и строителни работи относно разработване на Център Хаманджия в Черна вода.
Заложено е също разработване на съвместни интегрирани туристически услуги, развитие на съвместна интегрирана маркетингова стратегия на туристически продукт „Хаманджия“, провеждане на съвместна промоционална кампания на туристически продукт „Хаманджия“, разработване на съвместен интегриран план за управление на туристически продукт, разпространение на резултатите от проекта – информираност и публичност.
Срокът за кандидатстване с проектното предложение е до 16 октомври 2017 г. Индикативният бюджет на проекта е в размер на 1 500 000 EUR с ДДС. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА СТАРА ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди