изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:27 EEST
”Барса” си хареса 9-годишно българче    
Спорт"Барселона" одобри и прие във футболното си училище българско дете, което следи в две поредни години на тренировъчния лагер Campus Barcelona. Георги Александров Ангелов тренира футбол в "Славия" и е набор 2008 г. Наставникът му е Николай Николов, а в две поредни години "белите" с него печелят първо място у нас за тази възраст.


ВСЪЩНОСТ, МАЛЦИНА ЗНАЯТ, ЧЕ ГЕОРГИ Е ВНУК НА ИЗВЕСТНАТА ДОБРИЧКА СТОМАТОЛОЖКА Д-Р АРНАУДОВА И Е СИН НА НЕЙНИЯ СИН-ОФТАЛМОЛОГ Д-Р АЛЕКСАНДЪР АНГЕЛОВ.


Наесен 9-годишният Гого ще направи първи стъпки в едно от футболните училища на "Барса".

Преди повече от година семейството на Георги научава за инициативата Campus Barcelona от фейсбук страницата на кампуса и се свързва с организаторите.

Хлапето е привърженик на "Барса", а любимият му футболист е Христо Стоичков, който пък помага на инициативата с детските тренировъчни лагери от България в каталунската столица.

По време на тренировките с Campus Barcelona 2016, детето прави силно впечатление на скаутите от "Барса". Играе добре и с ляв крак, и с десен, взима решения много бързо за възрастта си.

След края на миналогодишния лагер, към Георги е отправена и покана да се пробва на ежегодните тестове за прием в Школата на "Барселона" (FCB Escola). С помощта на организаторите на инициативата Campus Barcelona, Гого и семейството му получават пълно съдействие по отношение на кандидатстване и попълване на документи.

През март и април тази година момчето минава проби, като от 1000 кандидата в неговата възраст, опитните очи на специалистите в Барса избират 100. Сред тях попада и Гого.

От септември той тръгва във футболно училище - "Lleo XIII", в Барселона. То има специални отношения с клуба. Там са учили бъдещи звезди като Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Сержи Роберто.

На изпращане, сьотборниците му от Славия надписаха фланелка на "белите" с имената си и послание.

Така Гого Ангелов тръгва по стъпките на своя идол Христо Стоичков.

А докъде ще стигне...? Времето ще покаже.

http://corner.dir.bg/
 


Сходни връзки

”Барса” си хареса 9-годишно българче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди