изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:32 EEST
ОБРАЗУВАХА БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО СЛЕД ПРОВЕРКИ НА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ В ТЕРВЕЛСКО    
Ред и сигурностСигнал за незаконно съхранение на дърва за огрев в с. Безмер, община Тервел доведе до образуването на бързо производство. В проверката по случая участва мобилен контролен екип на Североизточно държавно предприятие. Той е съставил констативен протокол за нарушението и е конфискувал 6,2 куб. м незаконно добита дървесина, съобщават от СИДП.

При последвалия обход в землището на селото горските стражари са задържали два коня с каруци, натоварени с по 0,5 куб. м дърва за огрев. От нарушителите, хванати на територията на ДЛС „Тервел”, е конфискуван и моторен трион. Съставени са четири акта и още два констативни протокола, след което проверките са продължили в землищата на с. Векилски, община Никола Козлево и с. Радан Войвода, община Вълчи дол.
През първата седмица на август в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, са извършени общо 429 проверки. 155 от тях са в обекти за добив на дървесина, 206 – на превозни средства, а 68 – на физически лица. В периода от 31 юли до 7 август са съставени два акта и пет констативни протокола по Закона за горите.
Служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са в готовност за незабавна реакция в отговор на повишената опасност от възникване на пожари. Горските стражари напомнят, че е забранено изгарянето на стърнища в земеделските, горските и полски територии. От СИДП предупреждават за риска, който крият безотговорно изхвърлени стъклени бутилки, неизгасени кибритени клечки и фасове или други отпадъци. Нека гражданите не подценяват правилата за безопасност и да пазят гората, призовават от предприятието. НДТ


 


Сходни връзки

ОБРАЗУВАХА БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО СЛЕД ПРОВЕРКИ НА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди