изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:55 EEST
РЕКОНСТРУКТОРИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ФЕСТИВАЛА "НИКЕ - ИГРАТА И ПОБЕДАТА"    
ОбществоМеждународният античен римски фестивал "Нике - играта и победата" ще се състои в Никополис ад Иструм, съобщиха от общинската администрация във Велико Търново.


Фестивалът ще бъде открит в археологическия комплекс на 12 август от 10.00 часа с дефиле на участниците от Румъния, Унгария, Македония и български реенактори от Свищов, София, Ямбол, Пловдив и Добрич.
Гостите на фестивала ще могат да посетят улицата на занаятите и търговията, да усетят духа на древноримския пазар и да разберат основните принципи на античното монетосечене, грънчарство и ювелирно изкуство.
Предвижда се дегустация на антична кухня, с блюда, подготвени от рецептурника на Апиций.
Ще бъде пресъздадена битката между римляни и варвари, варварската победа и маршът на войниците от племето костобоки през града към форума.
Следващата част от програмата ще демонстрира възстановяването на града, парадно шествие на Хелвий Пертинакс, пълководец на император Марк Аврелий, който заповядал около града да бъдат изградени отбранителни стени.
Организаторите са подготвили възстановки на ритуали, които илюстрират как се е назначавал управител на провинция "Тракия", клетва на легионера, освобождаване на ветеран от военна служба, римски юридически процес.
Предвижда се ревю с антична мода, конкурс за най-оригинален костюм на посетител на фестивала, гладиаторски борби, игри с публиката. Ще бъде представена постерна изложба, с идейни проекти за социализацията на римския град. НДТ
 


Сходни връзки

РЕКОНСТРУКТОРИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ФЕСТИВАЛА "НИКЕ - ИГРАТА И ПОБЕДАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди