изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-09 @ 08:37 EET
ДКЦ - 1 ИСКА ОТ БИВШИЯ СИ УПРАВИТЕЛ НАД 150 000 ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ    
Ред и сигурностВ Окръжен съд - Добрич се гледа дело по искова молба на ДКЦ-1 срещу бившия управител на здравното заведение д-р Велина Комарева с цена на иска 204 777 лева. Искането се основава на издадена от Районен съд - Добрич заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист в полза на консултативния център.

Районният съд е разпоредил длъжникът Велина Комарева да заплати на „Диагностично-консултативен център-1“ ООД сумата от 157 761 лева, представляваща обезщетение за причинена имуществена вреда на дружеството в резултат на нейни незаконосъобразни разпоредителни действия в периода  от 1 януари 2011г. до 31 август 2015 година. За сумата е бил съставен акт за начет от Агенция за държавна финансова инспекция, издаден на 1 декември 2016 година. Съдът е разпоредил Комарева да плати и законната лихва от 47 016 лева за периода от деня на причиняване на вредата до 1 декември 2016 година. Междувременно д-р Комарева е учредила две законни ипотеки в полза на кредитора по заповедта за незабавно изпълнение и даденото обезпечение е довело до спиране на принудителното изпълнение. Освен това тя е възразила против претендираните срещу нея суми.
Ищецът в лицето на ДКЦ-1 обаче  е подал искова молба в Окръжния съд с претенции за признаване на посочените вземания. В исковата молба се твърди, че бившата управителка е ощетила здравното заведение чрез извършване на действия по разпореждане на плащания над определеното й възнаграждение по договор за управление на търговското дружество.
В отговор ответникът определя иска като неоснователен. Твърди се, че Комарева не дължи на ищеца посочените в заповедта за изпълнение суми и се оспорват всички констатации и изводи в издадения Акт за начет. Заявява се, че сумата от 157 761 лева представлява  получените  от д-р Комарева възнаграждения за работа й като офталмолог по граждански и трудов договори в ДКЦ-1. Отбелязва се, че не съществува забрана за лекаря-специалист, който е вписан като управител на търговско дружество, функциониращо като ДКЦ, да работи в същото здравно заведение като лекар-специалист. Допълва се, че в резултат на така положения от Комарева труд ищецът, като лечебно заведение ДКЦ, е получил двойно по-голям приход от 365 734 лева за целия период. Уточнява се, че това са приходи от плащанията за прегледаните и обслужени от д-р Комарева пациенти. Според защитата на бившия управител на здравното заведение, ако вземането на  ищеца от ответника се признае, ще бъдат налице всички предпоставки за насрещно вземане на д-р Комарева за сумата от 365 734 лева.
Делото е на етап размяна на книжа, предстои насрочването му за разглеждане в открито заседание. НДТ
 


Сходни връзки

ДКЦ - 1 ИСКА ОТ БИВШИЯ СИ УПРАВИТЕЛ НАД 150 000 ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди