изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:41 EEST
СТО ДНИ ОТ СВАТБАТА „БОРИСОВ 3“    
Коментари Има един хубав български филм „Сватбите на Йоан Асен“. Исторически. При неговото управление, забележително с дипломацията си, България укрепва могъществото си.
Ако се пошегуваме, че кабинетът на министър-председателя е най-голямата клетка на държавата, то премиерът ни Бойко Борисов е вдигал вече три сватби. Разбира се – с различни жени /политически формации/.



В този смисъл ровенето в „чаршафите“ на Министерския съвет сто дни след третата сватба по-скоро наподобява ядене на сладолед на клечка в августовските горещини. Както и да го ближеш, все ще прокапе и накрая в ръцете ти ще остане същата клечка, която са държали политици и медии след първите два брака. По-простичко казано – за едни езици – студено, за други – сладко, за трети – цапащо блузката, за четвърти – утоляващо удоволствие, за пети – кой както го чувства, но истината е една – Бойко Борисов си управлява, както и докогато си иска.
Такъв е животът!
И очевидно на мнозинството гласуващи българи им харесват „сватбите“ на премиера, защото и след двата му „развода“ пак си го избраха и калесаха за трета „сватба“ – този път с булката „Обединени патриоти“, всъщност цял български харем с три наложници – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.
Интересни са българските тъщи и свекърви – нека така наречем партиите в опозиция. Колкото повече им се иска /да управляват/, толкова повече им стиска /клюкарстват надълго и нашироко как не успял това, как пропуснал онова, как ще се разведе тогава и тогава/. И скришом гадаят по чаршафите миналото, настоящето и бъдещето на кабинета „Борисов 3“.
А булката /коалиционен партньор/ върти кръшно дупе, радва се на живота и командва когато и където може, перчи гърди, а то дал Бог, този път цяло… трицицие. И като всяка млада булка – ревнува от другите, съска злобно, надява се на повече ухажори на следващите парламентарни избори.
Такъв е животът!
Все още тук и там преподават на учениците, че семейството е най-малката клетка на обществото, на народа и държавата. Така е, но нещата се промениха. Тази година, например, статистиката-стъкмистиката посочи, че повече деца са родени извънбрачно. Клетката нещо мутира. Даже има и наченки на мутриране… Националните медии, например, все повече внимание обръщат не на семейството, а на „междубедрената клетка“ на обществото. Ако се вгледате – все по-често на високи медийни, политически, обществени и икономически позиции се качат или поставят „междубедрени личности-професионалисти“, отколкото нормални /от гледна точка поне на природата и мнозинството/ хора, изградили себе си с упоритост, достойнство, ученолюбие и трудолюбие… Последните четири понятия са в изключителна инфлация! Поне в България.
Такъв е животът!
Стоте дни на кабинета „Борисов 3“ са един най-обикновен период на развитие на държавата след 10 ноември 1989 г. и са едно продължение с подобрения на управлението на ГЕРБ през трите му, засега непълни, мандата. Очевидно е, че жизненият, политически и управленчески опит на Бойко Борисов има по-големи възможности за държавническо поведение, щом като партията, която лично създаде, се ползва с най-голямо доверие сред избирателите. Може да сме свидетели на какви ли не приказки, коментари, слухове, но по време на избори ГЕРБ печели най-много гласове. Тази е най-справедливата оценка и за изминалите 100 дни на управление на „Борисов 3“. Няма социологическа агенция в страната, която аргументирано да твърди, че друга партия в момента се ползва с доверие, по-голямо от това към ГЕРБ. А що се отнася до третия „брак“ на Бориков и ГЕРБ – с „Обединените патриоти“, има една истина, изречена от мъдрите чукчи – „Ще поживеем, ще видим!“ Мъдрост, която съжителства с друга, пак на мъдрите чукчи – „Ще преживеем и тази сватба!“
Защото няма нищо вечно на този свят.
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ
 


Сходни връзки

СТО ДНИ ОТ СВАТБАТА „БОРИСОВ 3“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди