изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:56 EEST
ЛАСИЦКЕНЕ СПЕЧЕЛИ СВЕТОВНАТА ТИТЛА НА ВИСОК СКОК, МИРЕЛА ЗАВЪРШИ СЕДМА    
Спорт Мария Ласицкене донесе първа световна титла на руските атлети на планетарния форум по лека атлетика в Лондон. Рускинята, която оглавява световната ранглиста за сезона с 2.06 м, извоюва златния медал с 2.03 м.

Тя беше безгрешна до 1.97 м, но на 1.99 м направи един фаул и реши да се качи директно на 2.01 м. Ласицкене преодоля тази височина от първи опит, а след това повтори упражнението и на 2.03 м, за да си гарантира втора поредна световна титла на открито. Рускинята вдигна летвата на 2.08 м, но височината се оказа непосилна за нея.

Страхотно състезание направи европейската шампионка до 23 години от 2016-а Юлия Левченко. 19-годишната украинка спечели сребърния медал с личен рекорд от 2.01 м, като за първи път в кариерата си премина над гросмайсторската граница от 2 метра. Световната шампионка в зала от Сопот 2014 Камила Личвинко (Полша) извоюва бронза с 1.99 м.

Българската представителка във финала Мирела Демирева изравни личното си постижение за сезона в скока на височина от 1.92 м, а този резултат й отреди седмо място на Световното първенство в Лондон. "Разочарована съм. Имаше доста причини, но не искам да се оправдавам. Знам, че мога повече. Представянето беше достойно, но аз излязох за медал, а медал тази година няма... 1.95 м беше във възможностите ми. Изпитвам затруднения с разбега си, когато е по-високо напрежението. Трябва изключително много да го изпипам, защото всяка една малка грешка просто ми изяжда скока. Когато съм под напрежение, понякога се засилвам повече и не мога да удължа скока си, има върху какво да работим. Днес скачах най-хубаво от целия сезон. За съжаление, моето класиране е най-доброто за България на това първенство до момента. Смятам, че всички дадоха максималното от себе си, в това съм сигурна - видях го в очите им. За съжаление, българският отбор до момента нямаше особен късмет", каза сребърната олимпийска медалистка след финала в Лондон пред Sportal.bg.

 


Сходни връзки

ЛАСИЦКЕНЕ СПЕЧЕЛИ СВЕТОВНАТА ТИТЛА НА ВИСОК СКОК, МИРЕЛА ЗАВЪРШИ СЕДМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди