изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:54 EET
ТЪЖЕН И БОЛЕЗНЕН КРАЙ ЗА ЛЕГЕНДАТА ЮСЕЙН БОЛТ    
СпортОчакваният с голям интерес финал на 4 по 100 метра при мъжете на Световното първенство по лека атлетика в Лондон имаше неочакван и много неприятен край. Легендарният Юсейн Болт се прости с пистата без медал и с тежка контузия. Световният рекордьор на 100 и 200 метра, който бяга на последен пост за Ямайка, пое щафетната палка от трета позиция, тръгна веднага да наваксва изоставането и още в първите 30 метра получи контузия в левия крак.


Голямата битка за златните отличия спечелиха спринтьорите на Великобритания, които финишираха първи с най-добър резултат в света за сезона от 37.47 секунди. Новите световни шампиони на 4 по 100 м бягаха в състав: Чижинду Уджа, Адам Джемили, Даниел Талбот и Нетанийл Мичъл-Блейк.
Американците, които излязоха първи на последната права, завършиха втори с лично постижение за сезона от 37.52 сек. Те бягаха в следния състав: Майк Роджърс, Джъстин Гатлин, Джайлън Бейкън и Крисчън Коулман.
Бронзовите отличия извоюва квартетът на Япония също с лично постижение за сезона от 38.04 сек. Японците бягаха в състав: Шухей Тада, Шота Изука, Йошихиде Кириу и Кенджи Фуджимитсу.




 


Сходни връзки

ТЪЖЕН И БОЛЕЗНЕН КРАЙ ЗА ЛЕГЕНДАТА ЮСЕЙН БОЛТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди