изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:55 EEST
СЛЕД ИСТОРИЧЕСКИЯ БРОНЗ ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ХАНДБАЛ СЕ НАДЯВА НА ПОДКРЕПА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО    
Спорт Президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева се надява историческият бронз от европейското първенство за девойки до 17 години да бъде забелязан от Министерството на младежта и спорта. „Много съм горда и щастлива от спечелените медали. Мотивацията, която видях в очите на момичетата преди тръгването за Скопие, ме накара да бъда оптимист за нашето представяне.

Поради тази причина не съм и изненадана от бронза. Отборът ни е много талантлив и с присъствието на контузената Маринела Панайотова може би щяхме да играем и за златните отличия. Нейното възстановяване върви по план и скоро ще разчитаме на нея в международните срещи. Дано този успех на Европейското да бъде забелязан и от хората в Министерството на младежта и спорта, за да подкрепят развитието на това поколение. България отново има силен женски хандбал и отново сме част от елита на континента ”, заяви президентът на Българската федерация по хандбал.

Девойките ни постигнаха историческия успех, след като в мача за третото място пред над  1000 човека в зала „Кале” в Скопие  победиха домакините от Македония с 25:30 (8:13). Най-резултатна за българския тим бе Мари Томова със 7 гола и напълно заслужено тя бе определена за най-полезна състезателка на мача. Емилия Самуилова добави 5 попадения за успеха. По пътя към финала за 3-ото място България победи Косово с 41:30, Исландия с 24:19, Израел с 29:27 и допусна едно поражение от Словения – 36:23.

 


Сходни връзки

СЛЕД ИСТОРИЧЕСКИЯ БРОНЗ ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ХАНДБАЛ СЕ НАДЯВА НА ПОДКРЕПА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди