изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:59 EET
СЛЕД СКАНДАЛА "КОМПЛЕКС КАЛИАКРА": ОТНОВО ЗАПЛАХА ЗА ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ В ДОБРУДЖА    
ЕкологияЗа нова опасност от започване на добив на шистов газ предупреждава Синтия Недялкова от Гражданска инициатива против проучване и добив на шистов газ чрез хидравличен разрив. Тази седмица тя е получила доклад от РИОСВ - Варна за въздействието върху околната среда на предложение за проучване и добив на газ в община Генерал Тошево.

Ето какво сподели Недялкова в социалната мрежа: „Няма да се откажат! Няма да спрат да тормозят Добруджанци! Положението може да излезе извън контрол! Отново Рогозина! Отново искане за сондиране, прикрито под формата на Обществено обсъждане! Искане от хората в Добруджа сами да се съгласят, да предадат интересите на Добруджа, на България и своите собствени за чиста вода! Последното, което ни остана тук!”
Недялкова се опасява, че това поредно обществено обсъждане, ще е последно „преди да надупчат земите ни със сонди, да осъществяват вертикални и наклонени сондажи, да подпалят въглищата и или да осъществяват фракинг! Обърнете внимание, че именно в защитените и от Натура зони ще дълбаят, като обясняват как ще "пазят" природата! Ако сега се съгласите, жителите на посочените селища, утре ще разберете, че някой е взел земи от Натура, и после трябва да вземат от земите ви, за да доказват в Европа, че "излизат" декарите от Натура! Справка казуса Калиакра! А да не говорим, че всичката земя на Добруджа вече няма да става за нищо! Прочетете внимателно, споделяйте и на обществените обсъждания, вкупом, всички трябва да кажем НЕ на поредното и окончателно унищожение на най-плодородната земя в България!”
Синтия Недялкова посочва: „Последният доклад за ОВОС, разработен от „инвеститора” РУСГЕОКОМ, вече е одобрен от РИОСВ Варна! Естествено в този доклад се обещава пълно запазване на хората, животните и едва ли не всички тревички! Естествено в този доклад се обяснява, че земите от НАТУРА 2000 ще бъдат запазени т.е. разбирайте, че България няма да е глобявана, както сега заради перките и всичко това, докато изникнат сондите и отравянето стане факт! Но питам аз: Има ли някой, който да повярва вече на тази поредна измишльотина? Е, ако няма, нека спрем очевадната измама! Нека спрем поредния разбойнически грабеж! Нека спрем поредното посегателство над България и живота на хората в Добруджа!
За целта: Интересувайте се от кметовете в засегнатите села и град Ген. Тошево за „общественото обсъждане”! Интересувайте се кога и къде това ще се случва и идете на това обсъждане и кажете на „инвеститора” РУСГЕОКОМ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА „ПОДОБРЯТ” ЖИВОТА ВИ, както със сигурност ще ви убеждават! Защото Русгеоком  си води работници от Казахстан, както вероятно си спомняте беше, докато работеха на сондата в Рогозина?! Не вярвайте на сладки приказки и златни обещания, защото мисля, че вече всички разбраха, че парите отиват в групичка хора, а всички останали плащаме глобите и живеем все по-трудно, а в случая вече ще бъде и опасно!
Ние от Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване сме и винаги ще бъдем в помощ и подкрепа, но този път трябва да се произнесат местните хора!
Хора, жители на с. Кардам, с Люляково, с. Писарово, с. Вичево, с. Преселенци, с. Горица, с. Василево, с. Калина, с. Средина, с. Балканци, с. Великиво, с. Сираково, с. Сърнино, с. Александър Стамболийски, с. Спасово, с. Рогозина, с. Чернооково, с. Бежаново всички  от община Ген Тошево, животът и бъдещето на добруджанци, както и оцеляването на Родината ни сега е във вашите ръце, призовава Синтия Недялкова от Гражданска инициатива против проучване и добив на шистов газ чрез хидравличен разрив. НДТ


ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ


 


Сходни връзки

СЛЕД СКАНДАЛА "КОМПЛЕКС КАЛИАКРА": ОТНОВО ЗАПЛАХА ЗА ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди