изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:24 EEST
МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ БЕ В КАВАРНА ЗАРАДИ ЗОНА „КАЛИАКРА”    
НовиниМинистърът на околната среда и водите Нено Димов бе в Каварна вчера. Той се срещна с избраните представители от засегнатите браншови сектори във връзка с Интегрирания план за управление на защитените зони в района на Калиакра.


Представителите и собственици на ветрогенератори в района и  туристическия бранш в петък определиха участниците в работните групи за преразглеждане на Интегрирания план за управление на защитените зони „Комплекс Калиакра“, "Калиакра" и " Белите скали"..
Илиян Петков, Йордан Йорданов, Миглена Стоилова – Папазян, Вера Петрова са представителите на сектор „Енергетика“. Представителите на сектор „Туризъм“ са инж. Стефка Славова, арх. Иван Димчев, Камен  Жейнов - гл. арх. на Каварна, инж. Емил Тасков, адвокат Весела Александрова и Пламен Белчев.
По време на срещата бе потвърдено общото становище, че трябва да бъде намерен разумен компромис между екологията,  грижата за ценните животински и растителни видове и икономическия просперитет и поминъка на жителите на Крайморска Добруджа.
Участниците в срещата подчертаха, че успешният резултат на тази кампания за преразглеждане на очертанията на „Натура 2000“ в района на „Комплекс Калиакра“, „Калиакра“ и „Белите скали“ и преразглеждане на Интегрирания план за управление на защитените зони „Комплекс Калиакра“, "Калиакра" и " Белите скали" изисква изграждането на национална позиция и сътрудничество между всички заинтересовани институции и техните представители в релевантните международни структури – Европейска комисия, Европейски парламент, международни екологични организации. НДТ


 


Сходни връзки

МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ БЕ В КАВАРНА ЗАРАДИ ЗОНА „КАЛИАКРА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди