изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:26 EET
МАЛЧУГАНИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ПРИКАЗКИТЕ НА КАРАЛИЙЧЕВ    
КултураЛитературно утро под надслов „С приказките на Ангел Каралийчев” с участниците от летен детски клуб „Играй и учи” се проведе в регионална библиотека "Дора Габе".



Във връзка със 115-ата годишнина от рождението на писателя библиотечен специалист представи на децата мултимедийната презентация „Майчина сълза”, която обогати знанията им за живота и творчеството на един от най-четените детски автори, чийто произведения са преведени на над 50 езика по цял свят. С талантливото си перо десетилетия наред той не просто разказва на децата вълнуващи истории, а се грижи те да пораснат като по-добри хора. Приказките му разсмиват или разплакват, а понякога и двете. Това са приказки, които са огрявали първите ни стъпки, научили са ни какво е добро и лошо, оставяйки трайна следа в ума и сърцата ни.
Децата активно участваха в четенето на приказката „Майчина сълза”, споделиха кой е най-тъжния за тях момент от приказката, а после всички заедно рисуваха по най-известните му произведения. Малчуганите се запознаха с издания на различни езици на приказките на Ангел Каралийчев от експонираната витрина и бяха впечатлени от двуезичните книги на приказника.
В поредното занимание Творческа работилница на децата бяха представени идеи за изработване на картички за различни поводи с помощта на множество техники - waterfall, 3D ефекти, магически и трансформиращи картички, и др. Те създадоха прекрасни подаръци-картички за своите любими хора с помощта на цветни картони и листи, бои, блестящи маркери, химикали и атрактивни стикери. НДТ


 


Сходни връзки

МАЛЧУГАНИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ПРИКАЗКИТЕ НА КАРАЛИЙЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди