изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:35 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В ДИСКУСИЯ "ЗА ПО-ЧИСТ МОРСКИ ТУРИЗЪМ"    
ТуризъмОбластният управител Красимир Кирилов участва в провелата в Община Варна дискусия на тема "За по-чист морски туризъм". В рамките на форума, организиран от Министерство на туризма, Портала на българските общини Kmeta.bg и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), се събраха представители на изпълнителната власт, местната администрация от областите Добрич и Варна и бизнеса във Варна.

Те обсъдиха правилата за разделно събиране на отпадъците в курортите и туристическите зони по време на активния летен сезон, както и промените, свързани с биоразградимите отпадъци в хотели и заведения за хранене.
В дискусията участие взеха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, областният управител на Варна Стоян Пасев и кметът на морската столица Иван Портних, сподели областният управител на Добрич Красимир Кирилов. Той подчерта, че в изявлението си министър Ангелкова е споделила, че потвърждение за изпълнения от правителството приоритет за по-чист морски туризъм е фактът, че почти всички курортни селища по българското Черноморие имат изградени пречиствателни станции и са под постоянен контрол от съвместни мобилни екипи на отговорните институции, с цел нормално протичане на активния туристически сезон осигуряване комфорта на туристите, екоравновесието и чистотата на Черно море.
    В хода на обсъждане на правилата за разделно сметосъбиране представителите на туристическия бранш са предложили да се промени механизма за такса „Битови отпадъци“ и вместо да се изчислява на база данъчна оценка на имота, да се замени с изчисления върху реално количество изхвърлени отпадъци. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В ДИСКУСИЯ "ЗА ПО-ЧИСТ МОРСКИ ТУРИЗЪМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди