изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:33 EET
МАЛЧУГАНИ ЧЕТОХА ЛЮБИМИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ДОРА ГАБЕ    
КултураЛитературно четене на любими детски произведения от Дора Габе за децата от Летен детски клуб „Играй и учи” организира регионална библиотека "Дора Габе". Събитието е част от проявите, посветени на 129–та годишнина от рождението на изтъкнатата поетеса Дора Габе, родена и израсла в Добруджа.



В поредното занимание участниците в клуба се запознаха с библиотечната колекция „В света на Дора Габе”. Библиотекар от сектор „Краезнание” разказа интересни факти от живота и творчеството на именитата поетеса, показа на децата книгите от личната ѝ библиотека, книги от фонда на библиотеката, множество фотографии и вещи на писателката, съхранявани в РБ "Дора Габе". Изложена бе и витрина с произведения на поетесата за деца.
Литературната среща включваше четене на произведения от книгите „За нас малките”, „Чудно нещо”, „От слон до мравка”, „Най-обичам”, „Стихотворения и разкази” и др. Празникът започна с изчитане на стихотворението „Обич”, продължи с любимите детски стихчета – „”Катето и Джори”, „Мъдър”, „Екскурзия”, „Баба”, „Великден” и др. Децата изчетоха с интерес стихчетата от книгата „От слон до мравка”, илюстрирани от големия художник Дечко Узунов и спонтанно споделиха своите впечатления от чудесните рисунки, както и няколко кратки разказчета, сред които и разказа „Книгата”.
В края на литературната среща те изслушаха двете разказчета - „Кирпичената къщичка” и „Зайчето”от книгата "Когато бях малка", в която Дора Габе разказва за своето детство, за живота си в чифлика, за семейството си, за добруджанци, техния бит и обичаи. По избор на всяко дете те рисуваха по-късно рисунка по тези разкази. НД



 


Сходни връзки

МАЛЧУГАНИ ЧЕТОХА ЛЮБИМИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ДОРА ГАБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди