изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:35 EEST
ВИТРИНА ЗАПОЗНАВА С ПРИКАЗКИТЕ НА АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ    
КултураОт вчера до 25 август сектор Работа с деца на регионална библиотека „Дора Габе” предлага на своите читатели витрина с библиотечни документи под надслов „С приказките на Ангел Каралийчев” - един от най четените детски автори, чийто произведения са преведени на над петдесет езика по цял свят.

Неговите приказки са огрявали първите ни стъпки, научили са ни какво е добро и лошо, оставяйки трайна следа в ума и сърцата ни.
Децата могат да разгледат различни издания на едни от най-хубавите приказки - забавни, поучителни, вълшебни или съвсем обикновени. Малките читатели на крилете на собственото си въображение ще могат да пребродят континенти или ще поемат по тайните пътеки на собствената ни родина. Тук е първата книга в поредицата "Българска детска класика", от която надничат малкото Ане и палавият Тошко Африкански. Децата могат да се докоснат до симпатичните герои от двете прочути повести на Ангел Каралийчев и чрез рисунките на Илия Бешков, създадени за първите издания на "Ането" и "Тошко Африкански" .
Във витрината са включени издания на различни езици на приказките на Ангел Каралийчев, двуезичните книги на приказника. НДТ
 


Сходни връзки

ВИТРИНА ЗАПОЗНАВА С ПРИКАЗКИТЕ НА АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди