изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:54 EEST
РУМЪНКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В БОРБИТЕ НА ПРАЗНИКА НА СЕЛО БЕНКОВСКИ    
ОбществоПразника си ще отбележи в събота, 19 август, за пети пореден път добричкото село Бенковски, съобщи за НДТ кметът му Осман Ибрям. Той ще започне с конни прескачания в 9.30 часа. Поканени са да участват състезатели от Балчик, Русе, Силистра, Шумен, Добрич, Генерал Тошево, Малка Смолница, Крушари. Тази година надпреварата е включена в Национален кръг по конни прескачания.

След състезанието ще се проведе футболна среща между "Искра 41" /Бенковски/ и "Чорлу Балканспор" /Чорлу, Турция/. Тя е традиционна и се провежда за пети път, през май ние им гостуваме, а те - на празника на селото, каза Ибрям. След футболната среща ще има музикална програма, в която песни и танци ще покажат самодейни колективи от Бенковски, Фелдфебел Дянково, Владимирово и др. В нея със свои изпълнения ще се включат и представители на турска телевизия от Одрин, която и ще заснеме празника.
Около 15 часа ще започнат борбите. В тях ще се включат борци от региона и съседни области, очакват се и национални състезатели. За първа година в борбите ще участват и девойки от клуб от Румъния. Връзката с тях е осъществена със съдействието на треньорите Петър Петров и Драгомир Стойчев. Традиционно и тази година ще се проведат мазни борби, които се очаква да започнат между 17.30 и 18 часа. Олиото за тях е осигурено от "Клас олио".
За всички състезания са осигурени грамоти, награди и медали. За провеждането на празника всички земеделски производители от Бенковски - кооперации, арендатори, заделят по 20 стотинки на декар за година, посочи Осман Ибрям. Сред спонсорите са и Община Добричка, Клас олио", земеделски производители от съседни села. НДТ


 


Сходни връзки

РУМЪНКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В БОРБИТЕ НА ПРАЗНИКА НА СЕЛО БЕНКОВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди