изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:55 EET
НАД 70 СЪСТАВА ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В СЪБОРА "БОГОРОДИЦА"    
Култура Традиционният за Община Генерал Тошево Добруджански фолклорен събор „Богородица” тази година ще се проведе на 26 и 27 август (събота и неделя). За пореден път фестивалът ще събере на една сцена групи и индивидуални изпълнители от цяла Североизточна България, които ще представят песни, танци и народни обичаи, характерни за Добруджанската фолклорна област.

Над 70 са записаните за участие самодейни и читалищни състави в XIX-ото издание на проявата. 82 са индивидуалните изпълнители.
Акцент в ежегодния събор ще бъдат концертите, които ще изнесат гостуващите международни състави от Украйна и Румъния. Специален гост през втората вечер от фестивала ще бъде известната народна певица Нелина.
Организатори на Добруджански фолклорен събор „Богородица” са Община Генерал Тошево и НЧ „Светлина – 1941”. Целите на двудневния ежегоден празник са опазване, съхранение и популяризиране на фолклорното богатство на Добруджа; създаване мост между поколенията за предаване на духовните ни ценности; стимулиране интереса и любовта на младото поколение към българското народно творчество. Съборът няма конкурсен характер. На участниците се връчват грамоти и сувенири, тематично свързани с празника.
През годините събитието се утвърди като най-мащабното фолклорно мероприятие в общината и с основание бе включено в Националния културен календар.
Началото на Добруджански фолклорен събор „Богородица” ще бъде дадено в 10 часа на 26 август (събота) в Лятното кино на града. НДТ


 


Сходни връзки

НАД 70 СЪСТАВА ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В СЪБОРА "БОГОРОДИЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди