изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 05:34 EET
СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ГРУПИРА НАКАЗАНИЯТА НА ОСЪДЕН С ДВЕ ПРИСЪДИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич остави без уважение искането на осъдения Живко Ж. за групиране на наказанията, наложени му с две присъди. 48-годишният мъж в момента излежава във варненския затвор 18-годишна присъда за грабеж, придружен с опит за убийство. Наказанието му е било наложено през 2010 година от Окръжен съд - Добрич, който го е признал за виновен в това, че на 1 декември 2009г. е отнел 200 лв. от служител на газстанция в Добрич с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е бил придружен с опит за убийство на пострадалия.


Другата присъда срещу мъжа е била постановена от Софийски районен съд през април 2009 година за това, че не е плащал издръжка на свое дете, като му е било наложено наказание „пробация” за срок от 2 години.
Осъденият и неговият защитник пледираха пред Окръжен съд - Добрич, за налагане на едно общо наказание в размер на най-тежкото между наложените му по двете наказателни дела с приспадане на изтърпяната част от тях. Съдът обаче прецени, че не са налице предпоставки за групиране на наказанията по двете осъждания, тъй като кумулиране се прави, ако едно лице е извършило няколко отделни престъпления, преди да е имало влязла в сила присъда за което и да е от тях.
Съдебният състав отбелязва, че в случая мъжът е извършил престъплението в Добрич, след като е бил осъден с влязла в сила присъда по наказателното дело в Районен съд - София, за друго престъпление. Това обуславя и извода на Окръжен съд - Добрич, че искането на осъдения следва да бъде оставено без уважение, като неоснователно, тъй като двете престъпления не са били извършени в реална съвкупност помежду си, т. е. преди да има влязъл в сила краен съдебен осъдителен акт, за което и да е от тях. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ГРУПИРА НАКАЗАНИЯТА НА ОСЪДЕН С ДВЕ ПРИСЪДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди