изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:58 EEST
Дете на добричлия и аржентинка направи прощъпулника си в Етнографската къща    
Светска клюка Едногодишната София Михайлова, дете на добричлия и аржентинка, направи своите първи стъпки в Етнографската къща в Добрич. Точно в четвъртът тя навърши своята първа годишнина, проходила е в сряда вечерта. По желание на родителите й, малката им дъщеря преживя ритуала „прощъпулник“ в красивото място, част от Исторически музей Добрич.

Семейството живее в Белгия, където бащата е академичен преподавател по строително инженерство, а майката – служител в Европейската комисия. Дядо на малката София е добре познатият в Добрич Илия Михайлов.
 
Милото семейно тържество в Етнографската къща бе споделено, освен с роднини и с журналисти. Присъстваха бабите и дядовците и от двете страни. На гости на младото семейство бяха деца от клуб „Златна ябълка“ при СУ „Св. Кл. Охридски“ с ръководител Руска Симеонова. Момичетата попяха на София и й показаха детски броилки и игралки.
Както гласи традицията, майката на бебето – Габриела, търкулна „вървяната пита“, която бяха приготвили от музея, по бял месал, за да може детето да тръгне по нея и да стигне до таблата с различни предмети, сред които да избере един, по който се гадае бъдещото му поприще. София обаче поднесе изненада на присъстващите и навярно заради прекомерното внимание и камери минути наред не избра нито един от изложените инструменти, сред които имаше стетоскоп, пергел, писалка, фотоапарат, показалка, камертон, ножици, лъжица и вретено. От музея бяха поставили също вестник от 1944 г. и сребърен накит. 
В крайна сметка София спря вниманието си на камертона, сред шеги, че още е малка да реши и може би просто не иска да работи като порасне. Бащата Боян каза, че държат детето да расте и с българските традиции и обичаи.
 https://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Дете на добричлия и аржентинка направи прощъпулника си в Етнографската къща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди