изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 28.08.2017    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 28.08.2017


На 25 август в 10,45ч в РУ Шабла е заявено от Г.А., на 65 г. от  гр.София, че за времето от 22.30 часа на 24.08.2017г. до 10.00часа на 25.08.2017г. в с.Тюленово, общ.Шабла неизвестно лице е извършило кражба на  колесар със С-регистрация, с намираща се на него надуваема лодка и двигател, паркиран на поляна до крайбрежен път. Обявен за издирване, образувано е досъдебно производство.

На 25 август в 07.40ч.  в РУ Тервел е заявено от гражданин на гр. Тервел, за възникнало ПТП в с. Орляк. Установено е, че  т.а. "Форд" с ТХ –регистрация, с водач П.Д.  от гр. Тервел, пред магазин за хранителни стоки извършва маневра на заден ход и блъска пешеходеца А.А., на 72 г. от с. Орляк. Водачът отвежда пострадалия във ФСМП гр. Тервел, където му е оказана първоначална медицинска помощ, след което е откаран в МБАЛ Добрич и е настанен за наблюдение в "Хирургично отделение" с охлузни рани в областта на главата и тялото, без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е с отрицателен резултат.

На 25 август в 10:50 ч. на кръстовище с кръгово движение в посока гр.Балчик в близост до бензиностанция "Петрол" мотопатрул на РУ-Албена спират за проверка л.а. Фолксваген, ТХ –регистрация, управляван от К.С., на 38 г. от с.Оброчище, който не притежава свидетелство за управление на МПС и управлява в едногодишния срок от влязло в сила наказание по административен ред, наложено му за същото деяние. Образувано досъдебно производство.

На 25 август в РУ Албена е заявено от украинска гражданка, че на 11.08.2017г. за времето от 19,30 до 21,30 часа. "неизвестен извършител" е извършил кражба мобилния й телефон от ресторант "Добруджа" в КК Албена. След проведени ОИМ се установи, че телефона е отнет от Е.А., на 21 г. от с. Славеево, която прави пълни самопризнания. Инкриминираната вещ е върната на собственика. Образувано досъдебно производство.

На 26 август, в 11,20 ч., чрез ЕЕН 112  в РУ Тервел е заявено  от А.А., на 50 г.  от с.Честименско, за извършена кражба на лаптоп от негова къща в същото село. Установено е, че в къщата е проникнато чрез взломяване на затварящо устройство на прозорец. Образувано досъдебно производство.

На 26 август  в 20.30 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР  гр. Добрич, е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път Варна-Добрич, в центъра на с. Стожер. Установено е, че лек автомобил "Фолксваген ", с ТХ регистрация, с водач К.К. от гр. Добрич, неизвестен на МВР, движейки се в посока гр. Добрич, блъска пресичащият не на пешеходна пътека, а по платното за движение М.Т., на 64 г. от с. Стожер. ПТП е възникнало на прав участък от пътното платно, при суха пътна настилка. М.Т. е настанен в ОАИЛ  при МБАЛ гр. Добрич, с наранявания в обастта на главата,  с опасност за живота. На участниците в ПТП са взети кръвни проби  по надлежния ред.Във Второ РУДобрич е образувано досъдебно производство.

На 26 август в  14.35 ч. в гр. Добрич, по ул. "Стефан Караджа"  от автопатрул на Първо РУ Добрич, е  проверен  л.а."Форд" с ТХ регистрация, с водач Р.Ж., на 33 г. от гр. Каварна, неизвестен на МВР, изпробван за наличие на наркотични вещества с дрегер, който отчита положителен резултат, за наличие на амфетамин, кокаин и канабис. Отказва проби за химичен анализ. Образувано бързо производство, задържан за 24 часа.

На 27 август, в 00.50 ч. в гр. Добрич, по ул. ."Орфей "  от автопатрул на Първо РУ Добрич е спрян и проверен   Д.Ю., на 29 г. от гр.Добрич, неизвестен на МВР, със СУМПС, издадено в Р Турция, управляващ  лек автомобил "Ауди" с ТХ регистрация. Изпробван с техническо средство, отчетено наличие на амфетамин. Взети биологични проби. Образувано бързо производство, задържан за 24 часа.
 
На 27 август в 19,02 ч., чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по ул. "Каменица". Изпратен  екип на с-р ПП, който установява, че водача на  лек автомобил «Мерцедес», с немска регистрация – Г.А, на 18 г. от гр. Добрич, известен на МВР, самокатастрофира при движението си по ул. Каменица" в посока ул. "Агликина поляна" Извършена проверка с дрегер, установено наличие на амфетамин. Взети биологични проби, свалени регистрационни табели. Образувано бързо производство, задържан за 24 часа.

На 27 август  в 15,13 ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Албена е заявено от гражданин, че на плаж "Арабела" в к.к. "Албена" има удавено лице.  В 15,50 ч. фелдшер при ФСМП Балчик констатира смъртта на Д.Б., на 73 г, род. в гр. Пловдив, с немско гражданство, пристигнал в при семейни приятели в гр. Балчик на 20.08. с цел туризъм. Трупът на лицето е установен на пясъчната ивица без следи от насилие.Образувано досъдебно производство.

На 27 август в 11,40 ч. в гр. Добрич, по ул. "Гоце Делчев", служители на  Първо РУ Добрич спират лек автомобил «Ауди», с ТХ регистрация, с водач Р.Щ., на 26 г. от гр. Добрич, известен на МВР. Установено е, че същия е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление. Образувано бързо производство, свалени регистрационни табели,  задържан за 24 часа.

На 27 август в 15,10 ч. в с. Дуранкулак, автопатрул на с-р ПП спира товарен автомобил «Рено», с ТХ регистрация, управляван от А.А., на 41 г. от гр. Добрич. Извършена му е проверка с дрегер, който отчита 1,65 промила алкохол в издишания въздух. Взета кръвна проба по надлежния ред. Образувано бързо производство, задържан за 24 часа.

През изминалите 3 денонощия на територията на ОД на МВР Добрич  има регистрирани два пожара с нанесени материални щети и петнадесет пожара без загуби. Посетен е един недействителен сигнал в гр.Добрич. При един случай е оказана техническа помощ. 



 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 28.08.2017 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди