изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:08 EET
Светът на косъм се размина с ядрена война    
По света Индия обяви, че от понеделник изтегля войските си от граничния регион в Хималаите, където през последния месец се стигна до редица сблъсъци с китайски военни. Напрежението между двете ядрени сили рязко се повиши и дори се стигна до престрелка на границата, завършила с ранени и от двете страни, след като Индия спря изграждането на китайски път в хималайско плато. В района се срещат три граници. Бутан заяви, че няма да вземе страна в конфликта.

 „Бързото освобождаване на граничния персонал в района на Доклам е било договорено и е в ход“, се казва в съобщение от индийското външно министерство. Пекин отговори, че е „доволен“ от решението на Индия да изтегли войниците си от спорния граничен район в Хималаите. Говорител на китайското външно министерство потвърди, че Делхи изтегля оборудването и частите си от района, докато „китайски войници продължават да патрулират от китайската страна на границата“. Реално индийските войници бяха навлезли на китайска територия за да спрат строежа на стратегически път. Притеснението на Индия беше, че с него Китай ще може бързо да дислоцира големи бойни части в иначе непристъпния регион и да откъсне индийските североизточни провинции. Днес и двете държави обявиха постигната договореност да се върне старото положение, отпреди началото на кризата, като голяма дипломатическа победа над другата. Може би е случайно съвпадение, но рязкото покачване на напрежението между Делхи и Пекин започна, след като американският президент Доналд Тръмп посети Индия през юни - вижте във видеото.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Светът на косъм се размина с ядрена война | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди