изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:33 EEST
НАЗП: Най-голямата пазарна потребителска измама са интервютата на председателя на КЗП    
НовиниСофия. Силно обезпокоителна е информацията, разпространена чрез медиите в изказванията на председателя на КЗП. Това съобщиха от пресцентъра на Национална асоциация за защита на потребителите (НАЗП).

Според НАЗП думите му са манипулация или лъжа. В позицията на НАЗП се посочва следното: "Първо: „Разкрихме за първи път виртуални приемни и проработиха добре. Получихме над 100 сигнала” – пълна манипулация! Тези 100 сигнала, разделени на три месеца, правят по 30 сигнала на месец. Разделени на 10 виртуални приемни правят по 3 сигнала на месец! Мисля, че не само ние, а и обществото не би оценило като ефективни приемни, във всяка една от които постъпват по 3 сигнала месечно, след като само при нас постъпват повече от 100 сигнала на ден и знаейки какво е състоянието на потребителския пязар! Ефектът от приемните е както от предходната година – без ефект!
Второ: „През последните години се наблюдава повишаване на културата на търговците и изискванията на потребителите, за да продължи да се развива, ние внимателно и въздържано изследваме процесите” – пълна лъжа! Г-н Маргаритов, нито изследвате процесите, нито имате методика и средства да ги изследвате!
Г-н Маргаритов, от данните, които изнасяте за контрола излиза, че от 100 проверени обекта от Ваши служители, само в 6 се откриват нарушения през лятото по морето. Тук възниква въпросът дали това се дължи на лоша организация на контролната дейност, дали се дължи на някои практики, които са наказуеми от закона, или на нещо друго,по който въпрос ни е трудно да гадаем, но истината за състоянието на потребителската защита е друга! В момента сме готови да посетим туристически обекти по Ваш избор с Ваши инспектори. В присъствието на наши експерти и на медии ще Ви покажем, че във всеки 10 проверени обекта, не по-малко от 9 ще бъдат с нарушения! Това го казваме много отговорно!
Г-н Маргаритов, Вие казвате, че е хубаво, че всеки конкретен случай на нарушение добива гласност. Гласност добива появата на всяка нова нелоялна търговска практика, нетипична за нашия пазар и прилагана от туристическия бранш с цел да оцелее в морето от нелоялни търговски практики, които заливат нашия пазар!
Ако Вие не спрете да манипулирате през медиите потребителската аудитория и не участвате в експеримента, в който Ви поканихме заедно с медиите, през месец Септември ще поканим само медии и ще докажем това, което казваме за състоянието на пазара, но тогава вече ще сезираме Брюксел как действа основният контролен орган за защита на потребителите у нас!"
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

НАЗП: Най-голямата пазарна потребителска измама са интервютата на председателя на КЗП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди