изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:25 EET
УСТАНОВИХА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ НА КАЛИАКРА    
Новини Проверката на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна (РИОСВ) установи закононарушение при строежа в Калиакра, за който беше получен сигнал. Според  документите и представената информация от Община Каварна строежът се извършва в поземлен имот №029111 (нов № 07257.29.111) по плана на землището на с. Българево.

Той попада в защитена зона за опазване на дивите птици BG0002051 „Калиакра“ и защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна BG0000573 „Комплекс Калиакра“.
Имотът е в урбанизирана територия и за него има Разрешение за строеж №67/04.09.2012 г., издадено от главния архитект на общината на две физически лица. Разрешението е за строително-монтажни работи по одобрен проект за обект „Административна обслужваща сграда“ със застроена площ 132,4 кв. м.
Тъй като разрешението за строеж е издадено през 2012 г., то  губи правно действие, защото   в продължение на 3 г. от  издаването му не е започнало строителство. Разрешението за строеж впоследствие не е подновявано.
Във връзка с констатираното закононарушение днес предстои съвместна проверка на място и с представители на община Каварна, РИОСВ – Варна и РПУ – Каварна. След изясняване на всички факти и обстоятелства по случая ще се предприемат административно-наказателни действия от компетентните органи, включително премахване основите на строежа и възстановяване на терена. Проверката се осъществи бързо, благодарение на добрата координация и комуникация между РИОСВ-Варна и община Каварна.
На незаконния строеж край Калиакра продължава да се работи, съобщи btv. Административна сграда се строи, в терен, който е в две защитени зони. През почивните дни там вече е излят и бетонът. НДТ
 


Сходни връзки

УСТАНОВИХА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ НА КАЛИАКРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди