изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:11 EEST
МОМЧИЛ ПЕТКОВ ЗАВЪРШИ ДЕСЕТИ НА СВЕТОВНОТО В БРАЗИЛИЯ    
Спорт

Добричлията Момчил Петков се представи отлично на Световното първенство по шахмат в Покос де Калдас, Бразилия. Възпитаникът на Тодор Спиров  събра 7,5 точки при момчетата до 12 години след 11 изиграни срещи - 7 победи, реми и 3 загуби. Така Момчил завърши на престижното десето място в крайното класиране - само на точка от медалите и лидера. Мурзин от Русия се добра до бронза с 8,5 т., като толкова има и шампионът Винсънт Цей от САЩ. В тази възрастова група участваха 93 състезатели.



Припомняме, че миналия месец състезателят на „Енергия 21” постигна изключителен успех. За втора поредна година възпитаникът на Тодор Спиров триумфира в първенството по шахмат на Европейския съюз. Добричлията оглави класирането при състезателите до 12 години на турнира, който се проведе в австрийския град Мурек. Талантливият добруджанец постигна 5 победи и 4 ремита от 9 партии и с актив от 7 точки зае първото място. В последната си партия той завърши наравно с швейцареца Нийлс Стиве, а спечелената половин точка му бе напълно достатъчна, за да запази първото си място и да защити титлата си от миналата година. На втора позиция с 6.5 точки се нареди полякът Чвик Ришард, а на трето - представителят на домакините Даниел Кристоферич. Шампионатът в Мурек се проведе в 9 кръга по «швейцарска система», с класическа контрола за игра – по 90 минути на състезател, с добавени по 30 секунди на ход, считано от първия. България бе представена от 9 шахматисти, като във възрастовата група на Момчил Петков – за състезатели до 12 години, своите умения демонстрираха 26 състезатели от 15 държави.

 


Сходни връзки

МОМЧИЛ ПЕТКОВ ЗАВЪРШИ ДЕСЕТИ НА СВЕТОВНОТО В БРАЗИЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди