изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-28 @ 12:36 EEST
Човешка небрежност е причинила шест от всички осем пожара през август на територията на СИДП    
Ред и сигурностОсем горски пожара са регистрирани през изминалия месец на територията на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Шест от инцидентите са причинени от човешка небрежност. Засегнатата при пожарите площ е общо 134 дка. 

Данните на предприятието сочат още, че на телефон 112 през август са постъпили 33 сигнала за инциденти в горите. В 22 от случаите граждани алармират за пожари, като най-многобройни са обажданията във Варненско – 8. При три от тях опасността се потвърждава, но бързата реакция на горските стражари и огнеборците предотвратява сериозни щети. Въпреки че пламъците обхващат площ от общо 19 дка, пожарите са низови и са изгорели главно сухи треви.
От регистрираните през изминалия месец в границите на СИДП пожари най-голям периметър е обхванал огненият инцидент в ДГС „Преслав”. Пламъците се разпростират върху 90 дка борова гора, след като тръгват от запалена суха трева край село Ловец. В тежка битка с огъня горските стражари и пожарникарите влизат и при инцидента в Природен парк „Шуменско плато“.  Пожарът там обхваща 8 декара борова гора над скалния феномен „Мечката“.
В рамките на изминалия месец по един пожар е регистриран и в горските стопанства „Суворово”, „Балчик” и „Паламара”.
От СИДП апелират гражданите да палят огън само на обособените за целта места и да спазват всички правила за безопасност. Горските стражари благодарят на гражданите, които са съпричастни към опазването на зеленото богатство и при най-малката опасност подават сигнали на телефон 112.
Освен за пожари, на единния номер за спешни повиквания е постъпила информация и за различни по своя характер нередности. 9 от сигналите през август алармират за незаконна сеч, един – за транспортиране на дървен материал без маркировка и документи, както и един – за нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча. По всички сигнали служителите на горските стопанства са предприели незабавна проверка на място. За установените нарушения са съставени актове и констативни протоколи.


 


Сходни връзки

Човешка небрежност е причинила шест от всички осем пожара през август на територията на СИДП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди