изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:06 EEST
Reuters: Сирийската армия контролира цялата магистрала свързваща Дамаск с Дейр-ез-Зор    
По света
Дамаск.
Сирийската арабска армия е завзел и последната част от магистралата, която свързва източния град Дейр-ез-Зор със столицата Дамаск, която не беше под неин контрол, предаде Reuters, позовавайки се на съобщение от медия, свързана с ливанската шиитска групировка „Хизбула“.

Групировката, настъпваща от западно направление, се е съединила с частите, които защитаваха Дейр-ез-Зор три години, на панорамния вход на града, като по този начин те са поставили цялата магистрала под своя контрол, за пръв път от години.
Както вече агенция „Фокус“ информира, сирийската армия и съюзниците ѝ разкъсаха тригодишната блокада над военното летище в близост до източния град.
Стремителното настъпление на правителствената армия, с поддръжката на руската авиация, бързо изтласква останките от джихадистите от последната им твърдина в Сирия – Дейр-ез-Зор. Същевременно, поддържаните от САЩ „Сирийски демократични сили“ провеждат независимо настъпление, целящо да установи контрол над териториите, контролирани от терористите, в източната част на провинцията, която се намира на отсрещния бряг на река Ефрат, която служи за разделителна линия на двете въоръжени групировки.
От СДС заявиха, че са достигнали до индустриалната зона на Дейр-ез-Зор, отстояща на 15 километра от града.
От ООН съобщиха, че около 93 хиляди души са живели в „ужасно трудни“ условия в контролираните от правителството части на града, като са били снабдявани чрез въздушни доставки.
Ислямска държава търпи поражения на всички фронтове и вече загуби огромната част от контролираната от нея територия, но, според някои изчисления, все още разполага с от 6 до 8 хиляди бойци в Сирия.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Reuters: Сирийската армия контролира цялата магистрала свързваща Дамаск с Дейр-ез-Зор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди