изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-07 @ 06:14 EET
ДВА АВТОМОБИЛА И ДВЕ КАРУЦИ ЗАДЪРЖАХА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ    
Ред и сигурностДва автомобила, две каруци и моторен трион са задържани при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Общо 6 акта и 11 констативни протокола са съставени през изминалата седмица на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 140 от всички 703 проверки, извършени в периода от 21 до 28 август, са в обекти за добив на дървесина, 268 – на превозни средства, 106 – на физически лица.

 В разгара на ловния сезон служителите на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към СИДП следят и дали ловците спазват правилата. В рамките на седмица са проверени 189 любители на лова, като нарушения не са констатирани.
 Две моторни превозни средства са конфискувани на територията на ДЛС „Шерба”, където горските стражари са съставили два констативни протокола за незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев.
Каруца и 0,6 куб. м незаконно добита дървесина са задържани при обход на горите в обхвата на ДГС „Омуртаг”. За установените нарушения служителите на стопанството са съставили четири акта и два констативни протокола.
Каруца и моторен трион са задържани и при проверките на територията на ДГС „Върбица”. Горските стражари са конфискували 0,30 куб. м незаконно добити дърва за огрев и са съставили два акта и два констативни протокола. 
По един констативен протокол отчитат след проверките служителите на ДГС „Шумен”, ДГС „Нови Пазар” и ДГС „Суворово”, а два са съставени на територията на ДЛС „Балчик”.
От началото на август досега горските стражари към СИДП са извършили общо 3015 проверки, 1014 от които са свързани със спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за оръжията и боеприпасите. При системните проверки за нарушения в горите са съставени общо 17 акта и 21 констативни протокола.
От горските и ловни стопанства призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 при съмнения за нередност, както и за възникване на пожар. С цел задоволяване нуждите на населението с дърва за огрев регулярно се провеждат срещи с  кметове и кметски наместници на населените места. НДТ 


Сходни връзки

ДВА АВТОМОБИЛА И ДВЕ КАРУЦИ ЗАДЪРЖАХА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди