изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:45 EET
АЛБЕНА ОТЧИТА УСПЕШЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН; ПОЛОЖИХА ОСНОВНИЯ КАМЪК НА ПАМЕТНИКА НА ГЕН. КОЛЕВ    
НовиниДанните към момента от настоящия туристически сезон за курорта Албена сочат, че той е успешен, информират от туристическото дружество. Има ръст на приходите. Отчита се увеличение на броя на румънските туристи и те вече заемат 17-процентен дял сред летовниците в курорта.

Делът на децата, които почиват в Албена, е 20-30 на сто. Ръст бележат също туристите от България и Русия. Към вчерашна дата бе заета 90 на сто от отворената база в курорта. В Албена от края на август започна поетапното затваряне на хотелите.

    
***************
Основният камък на паметника на освободителя на Добруджа от Първата румънска окупация ген. Иван Колев бе положен до концертна зала "Добрич" на 6 септември. Идеята за него е много стара - още след връщането на Южна Добруджа към България, но активно за реализацията й се работи от пет години. "Тук ще бъде издигнат паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година"- пише върху каменната плоча, която бе поставена в градинката до зала "Добрич ".

НДТ – 11 септември 2007 година
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТЧИТА УСПЕШЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН; ПОЛОЖИХА ОСНОВНИЯ КАМЪК НА ПАМЕТНИКА НА ГЕН. КОЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди