изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:38 EEST
24 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“    
Коментари Годините се изнизват ден по ден и ето, че днес /13.09.2017/ „По-добрия вестник“, като го нарекоха читателите още след първия брой, днес „Нова добруджанска трибуна“ навърши 24 години.
Първата частна медия след 9.09.1944 година в Толбухински окръг – Добричка област стартира с една единствена амбиция, която устоя през годините – свобода на словото и мисълта.



На хиляди читатели, държавни и общински институции, фирми, неправителствени организации, политически лидери и формации дадохме и продължаваме да даваме възможност да изразяват мнението си свободно и без редакторска намеса, без задкулисна цензура.
24 години устояваме и лоялността си към Добруджа и добруджанци. Със сайта си ndtnews.hopto.org и фейсбук групите, които създадохме и поддържаме всекидневно, направихме достояние на света успехите и проблемите на родния ни край, усилията на всички ни за оцеляване в жестоката мелница на промените след 10 ноември 1989 г., която продължава да обезлюдява Добруджа.
24 години не си позволихме да излъжем читателите си. През този период премълчавахме някои лични и обществени тайни с убеждението да не навредим на нито една личност, нито на която и да е инициатива за просперитета на осемте общини.
Така се стече животът в България, че националните обществени и частни медии отделят незначително внимание на случващото се в Добруджа и Добричка област. Мнозина имат чувството, че не сме провинция, дори периферия, а нещо ненужно на страната ни. Че сме край, който е задължен да осигурява като роб на жълтите павета зърно, лятна почивка, все по-малък брой стоки и услуги и все повече приходи, малка част от които ни се връща по лъжичка толкова, колкото да продължим да съществуваме и да участваме в изборите, било местни, било за парламент, за президент или за агнешки главички в Брюксел и Страсбург.
Така се стече животът, че населението ни се стопява, а броят на неграмотните се увеличава. Гласните букви отпадат една след друга от азбуката на живота в Добруджа. Не искаме да повярваме, че идва времето, когато тук ще цари покорство и пълно безгласие. Тук, в този край, който дори по време на двете окупации от Румъния се е борил и с оръжие за национално освобождение, за устояване на националната ни идентичност.
Годините се изнизват като в пясъчен часовник, който нямаме възможност да обърнем. Започнахме заедно преди 24 години. Първите новородени деца, за които сме писали в страниците си, днес са на 24 години. А първолаци са завършили висше образование и дори управляват. Ако приемем, че човек започва зрелия си живот на 20 години, то тези, които прочетоха първите ни статии, кореспонденции, интервюта, информации, днес са вече на 44-45 години. Хора знаещи и можещи. Едни са останали в родния си край. Мнозина са пръснати по цял свят и намират време чрез нас да се информират какво се случва тук. Нашите надежди, подкрепени с нашите усиля и възможности, са случващото се е да бъде добро – лично за вас и вашите семейства, за родния ни край и за България, която все така силно обичаме, въпреки разочарованията, които ни поднася всекидневно.
24 години ние и вие сме с „По-добрия вестник“ на Добруджа и Добричка област! Да си честитим взаимно рождения ден – читатели, рекламодатели, издатели и целия колектив на НДТ и ndtnews.hopto.org, рожден ден, за който други няма и да се досетят, въпреки доброто, което сме правили и правим за тях!
Такъв е животът!
Сабина и Димитър ДУКОВИ

 


Сходни връзки

24 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди