изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:58 EET
УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА СЕ ГОТОВИ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
ОбразованиеОбщина Добричка е в готовност за нормално започване на учебната 2017/2018 година. С оглед изпълнение на задълженията и отговорностите като община за обхващане на всички ученици до 16-годишна възраст от общинските училища, 5- и 6-годишните деца от детските градини, приоритетите в образователната политика и през тази учебна година ще бъдат осигуряване на равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете и на всеки ученик; равнопоставеност и недопускане на дискриминация при провеждане на предучилищното и училищното образование; запазване и развитие на българската образователна традиция.


Във всички училища и детски градини са обезпечени условията за безпроблемно протичане на учебния процес. Общо 1100 са учениците в общината, като първокласниците за тази учебна година са 130. На територията на община Добричка функционират 3 обединени училища, 10 основни училища и 30 детски градини, които осъществяват целодневна организация на обучение и възпитание на 665 деца. Във всички 13 училища се осъществява целодневна организация на учебния ден. Осигурени са правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит, обедно  хранене, обзаведени стаи за занимания по интереси и компютърни кабинети, специализиран превоз за пътуващите ученици и деца. Учебният процес е осигурен с необходимата учебна документация, учебници, учебни помагала за учениците и децата.
Средствата за дофинансиране на училищата за тази година са в размер на 107 000 лв. и 150 000 лв. за детските градини.
Тази година Община Добричка задели сериозен финансов ресурс за основни и текущи ремонти в училищата на стойност 298 796 лв. Извършени са ремонти на покривни конструкции, физкултурни салони, санитарни възли, подмяна на дървена дограма с PVC в класни стаи и коридори, витражни прозорци  в коридорите, поставяне на ламинат в класни стаи, асфалтиране на спортни площадки, боядисване, освежаване на класни стаи и кабинети. За всички училища са издадени становища от РЗИ за готовност за началото на новата учебна година. Осигурени са необходимите материали и препарати за хигиенизиране и почистване на всички помещения в учебните заведения  и прилежащите площи. За есенно-зимния отоплителен сезон са осигурени и доставени необходимите количества течно и твърдо гориво. Специализирания превоз на пътуващите деца и ученици от общината се изпълнява от „Пътнически превози“ ЕООД , град Добрич.
На тържествата по случай първия учебен ден в училищата и детските градини ще присъстват представители на общинската администрация, кметове, кметски наместници, родители, жители на община Добричка. Особено вълнуващ ще бъде деня за децата от детските градини, тъй като ще покажат какво са научили в дейностите  по допълнително обучение по български език, и в детските ателиета по интереси по Проект BG05M2OP001-3.001-0045-C02 „Детска академия за толерантност в община Добричка“, който се осъществява по процедура BG05M2OP001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ по оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. НДТ
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА СЕ ГОТОВИ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди