изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:57 EET
КРЕДИТОР НА „ЕВРОМАНГАН“ ПОИСКА ДРУЖЕСТВОТО ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ    
Ред и сигурностВ Окръжен съд - Добрич започва търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД. То е образувано по  молба на „Петрол Асет“ ЕООД - Добрич, на когото ответникът дължи 16 452 лева. Исковата претенция е за неплатено дизелово гориво и бензин, съобщиха от пресцентъра на съда.


В качеството си на кредитор дружеството иска Окръжният съд да постанови решение, с което „Евроманган”ЕАД да бъде обявено в несъстоятелност поради неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост.
В исковата молба се посочва, че ответникът е прекъснал всички изискуеми плащания към ищеца, поради което е била изпратена покана за доброволно изпълнение с даден срок за плащане, но към настоящия момент ответното дружество не е изпълнило паричното си задължение. Ищецът твърди, че ответното търговско дружество не е в състояние да изпълни изискуеми и безспорни парични задължения по търговските продажби, от което прави извода, че длъжникът е неплатежоспособен с начална дата на неплатежоспособността 31 март 2017 година. Ищецът счита, че не съществува възможност за оздравяване на предприятието на длъжника и следва едновременно с откриването на производството по несъстоятелност ответникът да бъде обявен в несъстоятелност и да се пристъпи към осребряване на масата на несъстоятелността, като по този начин, според него, в най-голяма степен ще бъдат защитени интересите на кредиторите, а така също и обществения интерес за сигурност и стабилност в търговския оборот.
Окръжният съд назначи съдебно - счетоводна експертиза, която ще изяснява временни ли са затрудненията на ответника или имат траен и необратим характер. Експертизата трябва да отговори на въпроса какви са финансовите резултати на дружеството по балансите към периода 31.12.2013 г. - 31.12.2016 г., както и към датата на изготвянето на заключението, а също какви са стойността и структурата на активите на длъжника по балансите към посочения период. Ще се установява още какъв е размерът на изискуемите задължения на дружеството към всеки негов кредитор с изрично посочване на изискуемите публични задължения и задължения към персонала. Първото заседание по делото е насрочено за 28 септември 2017 г., от 11.00 часа. НДТ
 


Сходни връзки

КРЕДИТОР НА „ЕВРОМАНГАН“ ПОИСКА ДРУЖЕСТВОТО ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди