изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:55 EEST
«ЧЕРВЕНИТЕ» ПРОДЪЛЖИХА ПОБЕДНАТА СЕРИЯ С ГОЛ В 96-АТА МИНУТА    
СпортОтборът на ЦСКА постигна седмия си пореден успех в Първа професионална лига, след като спечели по изключително драматичен начин гостуването си на Черно море с 1:0. Единственото попадение на стадион „Тича” падна в 96-ата минута и бе дело на водещия реализатор в групата на майсторите Фернандо Каранга. Двубоят от деветия кръг на елита бе много динамичен и изпълнен със ситуации, като две попадения на гостите не бяха зачетени заради засади, а в един от случаите такава нямаше.

Феновете на „червените” пък препълниха гостуващия сектор на стадиона във Варна и повече от 2000 привърженици не бяха допуснати до съоръжението. По данни на телевизията, излъчила двубоя, на стадиона присъстваха над 7 000 души, от които 4 000 поддържаха Черно море.
Срещата започна двуостро, а в 11-ата минута гостите имаха основателни претенции за дузпа заради нарушение на вратаря Евгени Боровик в пеналта срещу Станислав Манолев. Наказателен удар не бе отсъден, но в 40-ата минута се стигна до още по-скандално решение, тъй като Манолев вкара гол, който не бе зачетен заради несъществуваща засада. При ситуацията Фернандо Каранга бе съборен в пеналта и после топката попадна у Тиаго Родригес, който бе в чиста позиция и отправи остро центриране в пеналта, където Манолев засече и прати топката в мрежата, ала попадението бе отменено.
Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след паузата мачът трябваше да бъде временно спрян заради гъст дим на терена вследствие на димки и факли, запалени от феновете. Шест минути по-късно двубоят бе подновен, а в 58-ата се стигна до ново отменено попадение на ЦСКА, този път правилно, тъй като голмайсторът Каранга бе в засада. Малко по-късно нападателят на „червените” пропусна златна възможност, след като бе оставен непокрит на границата на вратарското поле, но с глава не намери целта от близка дистанция. Междувременно освободеният от Левски футболист Амаду Сукуна дебютира за Черно море, появявайки се като резерва. Впоследствие натискът на ЦСКА се засили и в последните минути „моряците” рядко напускаха собствената си половина. Цветелин Чунчуков пък бе изгонен, след като получи два жълти картона за малко повече от минута и така остави своите с човек по-малко. В 86-ата минута Николай Бодуров отправи страхотен далечен удар, но вратарят на домакините спаси, за да се стигне до 9-минутното продължение на мача. То бе изпълнено с интересни ситуации. Първо резервата Кевин Кубемба не можа да вкара с глава от границата на вратарското поле, а после опасен изстрел на Орлин Старокин профуча над вратата.
Така се стигна до 96-ата минута, в която друга резерва – Кирил Десподов, получи хубав пас в наказателното поле от Станислав Манолев. Крилото елегантно прехвърли излезлия да го пресрещне вратар на Черно море, а Фернандо Каранга засече от непосредствена близост и вкара победното попадение за ЦСКА. Благодарение на деветия гол на бразилеца в елита, отборът от „Българска армия” остава убедителен лидер в класирането с 22 точки, като има с 4 повече от Лудогорец, макар че шампионите са с мач по-малко. Черно море пък заема шестата позиция с 14 точки от 9 двубоя след третата си поредна загуба.
 


Сходни връзки

«ЧЕРВЕНИТЕ» ПРОДЪЛЖИХА ПОБЕДНАТА СЕРИЯ С ГОЛ В 96-АТА МИНУТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди