изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:54 EEST
ЗАДЪРЖАХА ПОЛЯК, ОСЪДЕН ЗА СВОДНИЧЕСТВО    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 41-годишен поляк в изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Окръжен съд - Варшава с искане за задържане и предаване на полския гражданин Томаш П. с цел изтърпяване на постановена срещу него ефективна присъда. Мъжът е бил осъден в родината си на 3 години лишаване от свобода за сводничество и сутеньорство, ведно с грабеж. Присъдата е влязла в сила през февруари 2012 година. Мъжът е бил задържан на 11 септември т.г. в курорт „Албена“.


Пред съда полякът обясни, че живее в България от 2 години, като пребивава в село Оброчище. Той отправи молба да не бъде екстрадиран в Полша, а да изтърпи наказанието си тук, като изрази готовност да се откаже от полското си гражданство и да приеме българско, защото тук се чувствал по-спокоен. Мъжът заяви, че сам е отишъл в полицията, веднага след като разбрал, че е издирван от полските власти и няма намерение да се укрива.
Окръжният съд обаче взе спрямо полския гражданин най-тежката мярка за неотклонение, която съгласно Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест в случая е безусловно задължителна. При постановяване на съдебния акт беше отчетен и фактът, че Томаш П. умишлено е напуснал пределите на родината си преди приключването на наказателното производство срещу него, осуетявайки изпълнението на наложеното му наказание.
Определението на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.
Делото за разглеждане по същество на Европейската заповед за арест е насрочено за 20 септември. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ПОЛЯК, ОСЪДЕН ЗА СВОДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди