изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
ДОБРОВОЛЦИ ПРЕВЪРНАХА ИЗОСТАВЕНО ИГРИЩЕ В МЯСТО ЗА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ    
СпортНовото място за спорт и забавления на младите хора от Добрич „Ябълката” бе открито в присъствието на кмета Йордан Йорданов. Инициативата беше осъществена по предложение на сдружение ”Черноморски център за развитие” в рамките на проект „The Spot/Място“ на сдружение „BG Бъди активен“.


Доброволци с подкрепата на Община Добрич превърнаха изоставено игрище в цветно и привлекателно за младежите място. То се намира в близост до три училища в града. „Ябълката“ разполага с игрище с футболни врати и баскетболни кошове, фитнес уреди, чешма, места за публика от оцветени автомобилни гуми, както и с автобус-библиотека, който ще бъде открит на следващ етап.
“Нас може и да ни няма след години, но трябва да оставим нещо след себе си. И, най-важното – да научим децата си да не оставят ябълките да гният по земята”, каза Нели Николаева от „Черноморски център за развитие”. Тя благодари на приятелите от „ДоброЖънци”, които от сутрин до вечер работиха на игрището.
„Тук се случи отново нещо много различно. Успяваме да облагородим едни занемарени в годините пространства. И, то, благодарение на тези прекрасни деца и млади хора, които искат да бъдат активни”, посочи при откриването кметът Йордан Йорданов. Той подчерта голямата роля на симбиозата между местната власт и активистите. „Сигурен съм, че живеещите в близост също ще оценят тази нова и различна инициатива”, каза кметът. Той благодари и на „Бъди активен!”. Това е началото на един нов и различен проект. Близо е до няколко училища. Надявам се, децата на Добрич да се наслаждават максимално и да изразходват онази енергия, която ще ги направи борбени в живота. Пожела на децата да се забавляват на новото си място и увери, че общината ще продължи да помага, за да развият по такъв начин и други места в града.
Инициативата „The Spot/Място“ предвижда десет места да бъдат променени. „И не само да променим самите места, но и виждането и вярата на хората в себе си, в това, че могат да правят нещата заедно, да комуникират. И след това да се случват хубави неща и да продължат да се развиват. Младите хора ще имат място. На това място ще се случват много неща, много изкуство и много спорт. Нашата основна мисия е да промотираме физическата активност и спорта. За нас е изключително важен начинът, по който изглежда мястото”, споделиха от сдружение „BG Бъди активен“.
Кметът и инициаторите на проекта засадиха до площадката ново ябълково дърво. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРОВОЛЦИ ПРЕВЪРНАХА ИЗОСТАВЕНО ИГРИЩЕ В МЯСТО ЗА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди