изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:17 EEST
Как да избегнете стреса в работата    
Новини

Всяка работа има натоварени дни, които водят до стрес. Всеки, който е бил в такава ситуация знае, че не е лесно справянето с нея. В краткосрочен план симптомите на стрес са главоболие, стомашна болка, нарушен сън, и проблеми с концентрацията. В по-дълъг период обаче, можете да изпитате проблеми с кръвното налягане и дори сърдечни проблеми.



 

Много често хората, които работят в натоварваща атмосфера, прибягват до бърза храна и алкохол, за да се справят с проблема. Това обаче в никакъв случай не помага, а даже напротив. Всъщност не е толкова трудно да се справите с работния стрес по здравословен начин.

Физическо натоварване

Един от най-важните фактори за справяне със стреса е физическото натоварване. Този универсален лек успокоява ума, премахва напрежението и осигурява здраво сърце. Опитвайте се да отделяте по половин-един час на ден за тренировки, тичане в парка или просто разходки.

Социални контакти

Физическото натоварване е ключов фактор за намаляване на стреса, но в никакъв случай не е единствения. Социалните контакти са също толкова важни за психическото и душевното здраве. Важно е да поддържате кръг от близки и приятели, с които да можете да релаксирате, да говорите и да се смеете.

Здрав сън

Здравият сън е изключително важен за премахване на стреса, тъй като подобрява концентрацията, както и цялостното умствено представяне. Ако спите по-малко от необходимото или имате нередовен цикъл на съня, умът ще е уморен и няма да се справя толкове добре със задачи. Създайте навик за лягане и ставане по едно и също време всеки ден и си осигурете оптимални 7-8 часа за сън.

Всеки човек е различен, така че е важно да знаете, че това, което работи за някого може би не работи за вас. Посветете време на намирането на практики, които да ви помагат да релаксирате и се придържайте към тях. Не пренебрегвайте желанията си и всеки ден правете по нещо, което ви кара да се чувствате щастливи и повишава настроението ви.

 

За автора:

Катерина Николова всекидневно съчетава обучението си с работа в компания за мъжки аксесоари, мъжки гривни и вратовръзки и продължително седене.

Въпреки продължителното седене в университета и в офиса, благодарение на лесните техники, които споделя тук, успява винаги да изпълнява задълженията си и да се представя добре в обучението и работата.

 


Сходни връзки

Как да избегнете стреса в работата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди