изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:19 EET
ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА В ШАБЛА    
КултураТрадиционният Фестивал на хвърчилата се провежда днес и утре в Шабла. Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване той бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.


На 22 септември от 18 ч. в Зелен образователен център ще бъде открита изложба „Ние и Земята сме едно“ на Стамен Касабов.
На 23 септември от 10 ч. местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла, ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата.
Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство.
Традиционно фестивалът ще предложи различни атракции. Ще има демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила. Предвидени са арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване. На Био-пазар местни производители ще предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).
Организирани са пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Сцената ще е отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват. НДТ


 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди