изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:01 EEST
АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА 62-ИЯ КОНГРЕС НА МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИЦЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ /IPA/    
ТуризъмВ курорта Албена се провежда 62-рият конгрес на международната полицейска асоциация. В него участват 160 делегати от всички 66 държави, членки на /IPA/, както и 140 наблюдатели и гости. На откриването в залата на хотел „Парадайз блу” присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, директори на дирекции и представители на МВР. Специален гост на конгреса е президентът на IPA Пиер-Мартин Колин, който за пръв път е в България.


Приветствени думи към участниците от партньорски полицейски структури отправи зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Той подчерта, че провеждането на форума в нашата страна е още един знак за постигнатото доверие и добро полицейско взаимодействие.   Зам.-министърът пожела на делегатите успешна работа и изрази увереност, че дискусиите и обмена на добри практики в този формат ще допринесат за задълбочаване на сътрудничеството в приоритетни за полицейската работа области в контекста на  съвременните предизвикателства.  В заседанията на конгреса участва и заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар д-р Благородна Макева, която също отправи пожелания за ползотворна работа на поредния Световен конгрес на Международната полицейска асоциация.

На конгреса ще бъдат разгледани текущи задачи и промени в работата за следващата година. В комисиите – социалната, културната и професионалната, ще бъдат разгледани и гласувани различни промени, обясни Зинаида Ганчева, президент на българската IPA. „Започваме организирането на първата международна полицейска спортна олимпиада, която ще се проведе догодина в Португалия. Ние сме кандидати пък за втората, която ще бъде през 20120 г. Що се отнася до социалната политика на асоциацията, обмисляме издаването на електронна книга, в която всяка държава, членка на IPA, да представи историята си, обичаите и традициите, забележителностите си. Ще предложа за обсъждане и един лично мой проект – по време на пътуванията, полицаи да разменят жилищата си в различни държави. Това е много модерно напоследък, особено сред младите хора”, каза Зинаида Ганчева. На конгреса ще бъдат обсъдени още мерки за продължаване на логистичното и финансово подпомагане на децата от улиците в най-рисковите точки на земята.
Конгресът продължава до 24 септември. От 25-и започва седмицата на приятелството, в която всички 300 участници ще направят обиколка на България по маршрут Албена, Несебър, Пловдив, Банско, Рилски манастир, София, Велико Търново и отново всички се връщат в Албена.
Българската секция на IPA е създадена през 1992 г., като присъединена към гръцката секция. Две години по-късно, през 1994 г., в Люксембург, страната ни официално е приета за член на IPA. В момента в българската IPA членуват над 3 000 души – действащи полицаи; полицаи, напуснали системата, но с голям стаж и пенсионирани полицаи. НДТ


 


Сходни връзки

АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА 62-ИЯ КОНГРЕС НА МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИЦЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ /IPA/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди