изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:59 EEST
РЕЦИДИВИСТ С 26 ПРИСЪДИ ПОЛУЧИ ПОРЕДНО НАКАЗАНИЕ    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич наложи поредно наказание на рецидивист с 26 присъди. 45-годишният Георги К. от град Игнатиево, обл. Варна беше признат за виновен в това, че на 15 октомври миналата година в Добрич е извършил кражба в условията на опасен рецидив и е използвал платежни инструменти без съгласието на титуляра. За всяко от извършените деяния на подсъдимия бяха наложени отделни наказания, като съдебният състав определи той да изтърпи най-тежкото от тях - 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 100 лева.


На посочената дата мъжът влязъл в магазин за промишлени стоки на кооперативния пазар в Добрич и заблуждавайки продавача, че ще купува газов котлон, успял да му открадне портфейла, в който имало 300 лева, лични документи и две дебитни карти - неговата и на съпругата му. На самите карти със стикери били залепени ПИН-кодовете, което дало възможност на подсъдимия да изтегли без съгласието на титулярите общо 350 лева от техните сметки. При разследването на престъпленията извършителят е бил идентифициран с помощта на записи от охранителни камери, разположени в района на кооперативния пазар и до един от използваните банкомати.
Делото беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание на подсъдимия беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти. Подсъдимият беше осъден да заплати и обезщетение за нанесените имуществени вреди на пострадалото от деянията му семейство в размер на 660 лева, в които влизат изтеглените с банковите карти суми, стойността на портфейла и парите в него.
В момента 45-годишният мъж изтърпява наказание лишаване от свобода в Затвора във Варна по присъда на Районен съд-Стара Загора, влязла в сила от 20 май тази година. Постановената от Окръжен съд присъда е 27-а поред за рецидивиста. Тя подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 15- дневен срок. НДТ
 


Сходни връзки

РЕЦИДИВИСТ С 26 ПРИСЪДИ ПОЛУЧИ ПОРЕДНО НАКАЗАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди