изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:08 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ    
Времето През октомври месец е традиция да се радваме на циганско лято. Този октомври няма да е по-различен и ще ни предложи "циганско лято” с приятните температури движещи се между 19 и 24 градуса, а в котловинните полета на Западна България до 27 градуса.


Циганското лято ще гастролира  в началото на месеца. Тогава очакваме и първите слани, температурите ще паднат до -1,-2 градуса. Ще има сутрешни мъгли по поречието на Струма и най-вече в котловинните полета.

Месец октомври ще е дъждовен. Месечната сума на дъждовете ще се движи между 50 и 70 литра на квадратен метър, в югоизточните райони – между 70 и 100 литра на квадратен метър.

Първите дни на октомври 2017 г. очакваме да се развихри циганското лято и температурите да тръгнат нагоре, като в някои  югозападни райони на страната да достигнат до 27 градуса. Ясното и слънчево време ще създаде предпоставки за утрешни слани около 7-9 октомври.

Топлото време ще се запази в началото на деседневието. Но от 15-17 октомври очакваме силни проливни дъждове и понижение на температурите. Към 20 октомври ще се изясни, дневните температури ще продължат да вървят надолу, като максималните ще се движат между 8-12 градуса. В този период очакваме да паднат сериозни слани като сутрешните температури ще се движат между -4 и -2 градуса.

През третото десетдневие температурите ще продължат да падат. Около 25 октомври очакваме краткотрайни валежи от сняг по високите полета на Западна България. Дневните температури ще бъдат в интервал от 5 до 8 градуса. Снеговалежи очакваме и около 29-30 октомври. Температурите ще продължат да се понижават.  http://epicenter.bg/

 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди