изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:19 EEST
Германия е на прага на тройна коалиция (ОБЗОР)    
По света Германия  е на прага на тройна коалиция след парламентарните избори. Повечето наблюдатели я наричат „Ямайка” заради цветовете на партиите, които най-вероятно ще влязат в нея, а те са като знамето на Ямайка.











С резултатите, които постигна на вота вчера и след отказа на Мартин Шулц да участва отново в управлението, за Ангела Меркел остават вариантите да се коалира със „Зелените” и с либералите от Партията на свободните демократи.



В парламента влиза и националистическата партия „Алтернатива за Германия” (третата политическа сила на изборите с 13% от гласовете). Новата политическа сила привлича гласове на другите партии. Най- много са от досегашната управляваща коалиция. 



Часове след еуфорията от победата обаче в „Алтернатива за Германия”  избухна политическа „бомба”. На сутринта водеща фигура от националистическата партия – Фрауке Петри, отказа да влезе в парламента. 

След дълго обмисляне реших да не участвам в групата на „Алтернатива за Германия” в Бундестага, обяви Петри. Тя напусна залата и остави колегите си в недоумение. А председателят трябваше да уверява медиите, че партията няма да се разцепи. 

Социалдемократите, които досега управляваха в „голяма коалиция” като по-малък партньор на християндемократите на Меркел, обявиха, че ще преминат в опозиция.

Ангела Меркел: Ще остана канцлер на Германия още един пълен мандат

Като най-вероятен сценарий за управлението на страната се очертава коалицията „Ямайка”

„Гласовете, които получихме от избирателите приемаме като задача да бъдем силна опозиция в страната”, каза кандидатът на социалдемократите за канцлер Шулц.
Либералите и „Зелените” се готвят за нов кабинет с Меркел.

Реакциите на световните лидери

Световни лидери реагираха на изборните резултати в Германия и дадоха своята оценка за новите-стари политически играчи.

http://btvnovinite.bg


 


Сходни връзки

Германия е на прага на тройна коалиция (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди