изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:53 EEST
АКАДЕМИЧНА ДЛЪЖНОСТ „ДОЦЕНТ“ БЕ ПРИСЪДЕНА НА ИНЖ. СВИЛЕН СТОЯНОВ    
Образование Диплома за академична длъжност „Доцент“ получи вчера на заседание на Академичния съвет на Технически университет Варна гл. ас. д-р инж. Свилен Христов Стоянов от Добруджански технологичен колеж - град Добрич в структурата на ТУ Варна.


Тя е в професионално направление „Машинно инженерство“ и научна специалност „Електронни устройства в машиностроенето“.
Общо три дипломи за доцент бяха връчени вчера, едната от които на доц. Стоянов, който е и председател на секция „Технически науки“ към Съюза на учените в България, клон Добрич.
Решението е на седемчленно научно жури с председател проф. д-р инж. Росен Василев, което включва водещи преподаватели ( доценти и професори) от техническите университети в България.
Инж. Свилен Стоянов е оценяван от преподаватели от ТУ-Варна, ТУ-София, РУ „Ангел Кънчев“ – Русе , като решението за него е единодушно със 7 гласа „За“. Той е представил цялостната си научно преподавателска дейност за 25 години преподавателски стаж –научни трудове, разработки, публикации, участие в различни научни форуми, работа със студенти, ръководство и рецензиране на дипломни работи, международна мобилност, участие в научни проекти, разработване на учебни програми, разработване на курсове лекции и упражнения  и мн.др. Той има участие в 16 проекта, от които 3 международни. Участвал е и в международна мобилност като преподавател в Université de Gafsa, гр. Гафса, Р. Тунис на френски език, двугодишен договор за периода 03.01.2005 – 03.01.2007, по линия на междудържавен договор в областта на Висшето образование – Техноимпекс София, „Наука и техническо сътрудничество зад граница“, след спечелен конкурс.
Пред НДТ доц. Стоянов изказа благодарности на своето семейство - съпругата и двете си прекрасни дъщери, за цялостната им подкрепа, както и подкрепата и помощта от колектива на Добруджански технологичен колеж и най-вече на директора му доц. д-р инж. Радко Михайлов при  подготовката и оформянето на документите.
Академичната длъжност „Доцент“ на Свилен Стоянов е втората успешна хабилитация на добричлия в Добруджанския технологичен колеж в Добрич, като първата е на директора доц. д-р инж. Радко Михайлов през 2001 г. НДТ


 


Сходни връзки

АКАДЕМИЧНА ДЛЪЖНОСТ „ДОЦЕНТ“ БЕ ПРИСЪДЕНА НА ИНЖ. СВИЛЕН СТОЯНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди