изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:01 EEST
ОБЕКТИ ЗАМЪРСЯВАТ МОРЕТО В ДУРАНКУЛАК, КРАПЕЦ, БАЛЧИК И ИКАНТАЛЪКА    
Екология106 проверки, от които 55 - по Северното Черноморие, извършиха през туристическия сезон от Басейнова дирекция “Черноморски район“. Между 1 юни и 31 август са проверени обекти потенциални замърсители на Черно море. Издадени са 27 предписания, от които 25 са изпълнени в срок. Съставени са 10 акта - 5 за нерегламентирано заустване на отпадъчни води в Черно море  и  5 - за нерегламентирано водовземане.


Проверени обекти в зоните за къпане в Дуранкулак, Крапец, Балчик и местност Иканталъка в Добричка област не отговорят на изискванията на чл. 13 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, информират от Дирекцията. Там липсва необходимата техническа инфраструктура за отвеждане и пречистване на отпадъчни води.
Проверени са и пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), канализационни системи и мрежи по Черноморското крайбрежие. В Добричко местата без действащи такива са в Дуранкулак, Крапец, местност Иканталъка; а пречиствателните станции за отпадъчни води Шабла, Албена-Кранево са без изградено третично пречистване за отстраняване на биогенните елементи.
За констатациите е уведомен областния управител на Добрич, който да предприемане действия по компетентност.
От „Басейнова дирекция“ са извършили и 36 проверки по сигнали за замърсяване на морските води - съвместно с Регионалните инспекции по околна среда и водите, Регионалните лаборатории към Изпълнителната агенция по околна среда в Бургас и Варна, ИА „Морска администрация“, Регионалните здравни инспекции и представители на черноморски общини. 1/3 от сигналите са били неоснователни. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЕКТИ ЗАМЪРСЯВАТ МОРЕТО В ДУРАНКУЛАК, КРАПЕЦ, БАЛЧИК И ИКАНТАЛЪКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди