изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:54 EEST
ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА НА ПЕТЪР ПЕТРОВ    
КултураПред многобройна публика вчера - в Деня на Добрич, в две зали на Художествената галерия бе открита изложба на Петър Петров. В нея са включени творби от ателието на художника, както и от Националната галерия, Софийска градска художествена галерия, галериите във Варна, Силистра, Търговище, Добрич и др. Представени са живописни картини от различни творчески периоди, графика, рисунки и керамика.


 Интерес представлява макетът на кинетичната пластика „Посоки“, реализирана през 1977 г. за Автогара Добрич. Част от декоративно-монументалните творби на Петър Петров могат да се видят в мултимедийна презентация.
Изложбата бе открита от директора на Художествената галерия Евелина Ханджиева, която разказа за художника и неговото творчество. Петър Петров поздрави своя преподавател по немски Борис Кънчев, който като ученик му е казал, че трябва да рисува. Благодари за оказаната му помощ на бизнесмена Гено Генов и на Николай Мирчев от "Фолиарт". Изключителна благодарност художникът изказа и на колектива на Художествената галерия - за подреждането и организацията на изложбата, както и на присъстващите на откриването й.  
Изложбата ще продължи до 30 октомври. НДТ

 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА НА ПЕТЪР ПЕТРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди