изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:44 EEST
ЦОП В ГЕН. ТОШЕВО ПРОДЪЛЖАВА ДЕЙНОСТТА СИ    
НовиниПродължава реализирането на проект „Разкриване на Център за обществена подкрепа в община Генерал Тошево”. Той е с капацитет 20 лица и в него се предоставят комплекс от социални услуги, предназначени за деца от 0-18 години в риск и техните семейства. Целта е предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на децата от институции, консултиране и подкрепа на семействата в риск.


За периода от 1 юли до 31 август екипът от специалисти към ЦОП – социален работник, педагог и психолог, са работили по един случай за дете, застрашено от отпадане от училище,  извършена е една превенция на рисковото и асоциално поведение на деца и младежи, пет са случаите на семейно консултиране за справяне с кризи в семейните отношения, а в четири е извършено консултиране на семейства, полагащи грижи за деца, настанени при близки или роднини. Вече има случаи на проведено щадящо изслушване на деца  в „Синя стая“, която е на разположение на полиция, прокуратура и съд.
Персоналът на центъра се придържа към изпълнение на заложените количествени и качествени показатели за измерване на поставените цели по проекта. В работата се спазва Методика за условията и начина на предоставяне на социалните услуги в Център за обществена подкрепа, Наредба за критериите и стандартите за социални услуги за деца и други нормативни документи, свързани с дейностите.
Центърът за обществена подкрепа се помещава на втори етаж в сграда- публична общинска собственост, с адрес- гр. Генерал Тошево, ул. „Дружба”, №12. Финансирането на проекта се осигурява от фонд "Социална закрила" на стойност 23 541,62 лева и съфинансиране от община Генерал Тошево на стойност 2650,00 лева.
След приключване изпълнението на проекта се предвижда ЦОП да продължи като държавно-делегирана дейност. НДТ
 


Сходни връзки

ЦОП В ГЕН. ТОШЕВО ПРОДЪЛЖАВА ДЕЙНОСТТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.28 секунди