изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:19 EEST
ПОЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА ТРАДИЦИОНЕН ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР    
Новини Началото на традиционен фермерски пазар в Добрич бе поставено в навечерието на празника на града. Идеята за него е на граждани и е подкрепена от Общината. Пазарът се провежда на едно от знаковите места в града – пред часовниковата кула в етнографския комплекс „Стария Добрич“. Началото му бе оповестено от кмета Йордан Йорданов със звън на старинен звънец.


Над 15 производители от районите на Варна, Добрич, Свищов, Ловеч и Шумен предложиха екологично чиста продукция. Първото издание на фермерския пазар предлагаше пресни плодове и зеленчуци, разнообразие от пчелен мед и пчелни продукти, мляко и млечни продукти, суровосушени месни продукти, сокове, вино, боб, леща. Можеха да се намерят лавандулово и тиквено масло, ядки, пресни и сушени подправки, натурална козметика и други.
Намерението на Община Добрич е пазарът да стане традиционен и да се провежда всеки четвъртък. Занапред се предвижда да бъде съпътстван и от детски работилници, занаятчийски и кулинарни демонстрации, както и от други културни прояви.
Фермерският пазар предоставя добрата възможност да се закупят екологично чисти продукти, произведени от майсторските ръце на българи. Пазарът ще се провежда всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 часа пред часовниковата кула на етнографския комплекс, информираха от Общината. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА ТРАДИЦИОНЕН ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди