изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:40 EEST
ГРАЖДАНИ И ЕКСПЕРТИ ЧЕРТАЯТ БЪДЕЩАТА ВИЗИЯ НА ДОБРИЧ НА ФОРУМ    
Общество Форум „Добрич в бъдеще време“ се проведe в навечерието на празника на града, организиран от неформално обединение на хора, които живеят в Добрич или са свързани с него.

"Пожелавам на форума устойчивост, за да продължим толкова успешно започнатата инициатива" - каза кмета на Добрич Йордан Йорданов. Той припомни, че като резултат от първото издание на форума, на 21.09.2017 г. в Добрич се проведе Фермерски пазар. "Благодаря на "Global Dobrich" за съдействието по реализацията му. Всички ние имаме положителна, съзидателна енергия и съвместни цели за осъществяване. Ще имаме и спънки, и трудности, но в мое лице ще намерите пълна подкрепа за обединяване на граждани, местна власт и бизнес за превръщането на Добрич в успешен град" - каза още той.
Обсъждането на темите на форума бяха: Образование близо до икономиката, ИТ индустрията - фикция или реалност, Силата на гражданското участие, Удобна и красива градска среда продължава и в неформални разговори в кратките паузи.
Лектори и презентатори по време на тематичните сесии на форума бяха: Драгомир Цукев - преподавател в България и САЩ, Мария Кирилова - магистър по математика и информатика и преподавател в ЕГ "Гео Милев"; Николай Михайлов - автор на проекта за документален филм "Иновативни учители"; Александър Ненов - интернет предприемач, програмист, мениджър и консултант на повече от 300 интернет проекта; Ренета Палова - лингвист, професионалист в менидмънта на европейски проекти в областта на образованието, езиците, изкуството и интеграцията; Красимир Гаджоков - инженер по компютърни технологии; Павел Павлов и Пламен Пеев - инициатори на Глобалния Добрич и на форума; арх. проф. Веселина Троева - авторитет в областта на интегрираното планиране и градско обновяване; арх. Боян Коларов - зам.-кмет на Община град Добрич и др. НДТ


 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ И ЕКСПЕРТИ ЧЕРТАЯТ БЪДЕЩАТА ВИЗИЯ НА ДОБРИЧ НА ФОРУМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди